Szegedi Arcok

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál egyik meghatározó karaktere, egyben szervezője, Papós Zoltán

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál egyik meghatározó karaktere, egyben szervezője, a Fehértói Halászcsárda főpincére és értékesítési vezetője, Papós Zoltán. A tragikus hírről a közismert szegedi tisztelői és barátai értesítették szerdán délelőtt szerkesztőségünket, amit megkeresésünkre Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács is megerősített. Mint mondta, mind emberileg, mind szakmailag hatalmas veszteség Papós Zoltán halála.

Papós Zoltán Frank Sándor állandó társa volt, már évtizedek óta. Részt vett a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezésében, emellett a Fehértói Halászcsárda főpincére, értékesítési vezetője volt. Korábban a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola gyakorlati oktatásvezetője volt, de borászként is megcsillogtatta tudását, ugyanis Ő volt a balástyai Pétör Pince alapítója. Papós Zoltán 63 éves volt.

BRONZÉRMES BORA VOLT ZOLTÁNNAK

Papós Zoltán pincérnek tanult, Vendéglátóipari Szakközépiskolát végezett, és két évig járt a Vendéglátóipari Főiskolára. Szakmai tapasztalatát 2007-től öt évig adta át a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola gyakorlati oktatásvezetőjeként és a felszolgáló szakmában szakoktatóként. Papós Zoltánék 2016-ban vettek házat Balástyán, azóta foglalkozott borászattal is. A 2019-es évjáratú Medina bora bronzérmes lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb