Mindenmás

Áthajtottak egy zebrán közlekedő férfi lábfején Szegeden, a sofőr angolosan távozott a helyszínről – vádemelés lett a vége

Vádat emeltek egy férfivel szemben, aki áthajtott egy zebrára lelépő férfi lábfején autóval, majd elhagyta a helyszínt – derült ki a Szegedi Járási Ügyészség hétfői közleményéből. Mint írták, az eset még 2020 októberében történt, a vádemelésre pedig most került sor.

A közleményben az áll, hogy a vádirat szerint a vádlott reggel 8 órakor közlekedett Szeged belterületén egy személygépkocsival, majd az egyik átkelőhöz érve észlelte, hogy azon átkelne a sértett. A sofőr rosszul mérte fel a gyalogos távolságát, helyét, valamint szándékát, ezért elsőbbségadás nélkül áthajtott a zebrára lelépő férfi bal lábfején.

A SOFŐR ELHAJTOTT, A SÉRTETT VISSZAUGRÁLT A JÁRDÁRA

Az ügyészség azt is kiemelte, hogy a sértett ezek után összegörnyedve, egy lábon visszaugrált a járdára, majd fájdalmai miatt leült. A vádlott a helyszínről elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset során történt-e személyi sérülés, illetve nem nyújtott tőle elvárható segítséget a balesetben megsérült sértettnek. A balesetben a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb