Mindenmás

Késsel támadt az alvó ismerőseire, köztük egy gyerekre a férfi Apátfalván – 14 év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék

Tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki alvó ismerősei – korábbi élettársa rokonai, köztük egy gyermek – életére tört 2021 elején a Csongrád-Csanád vármegyei Apátfalván.

A közlemény szerint a 37 éves tótkomlósi férfit több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A bíróság döntése alapján a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

TÖBBSZÖR IS BÁNTALMAZTA KORÁBBI ÉLETTÁRSÁT

Mint kiderült, a korábban többször büntetett, saját bevallása szerint húsz évig aktívan kábítószert fogyasztó férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát, emiatt távoltartást is elrendeltek vele szemben. A vádlottat ebben az ügyben zaklatás és más bűncselekmények miatt két és fél év börtönbüntetéssel sújtották. A nő ezért anyaotthonba költözött, amiről nem tájékoztatta a vádlottat, ezért a férfi 2021. január 20-án este – miután nyugtatókat és alkoholt fogyasztott – megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ennek a kérésnek a sértettek nem tettek eleget, a bejárati kaput becsukták, lelakatolták és a kutyát is elengedték.

KONYHAKÉSSEL SZÚRT

A vádlott – miután többször hívta telefonon korábbi élettársa fivérét – röviddel éjfél előtt visszatért az épülethez, bemászott az udvarra és bement a házba. Az ingatlanban a nő testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludt. A vádlott “megölöm a fiadat, meghaltok” felkiáltással hozzájuk lépett és egy – a házban magához vett – konyhakéssel az alvó gyermek felé szúrt. A gyermek édesapjának a szúrást sikerült kezével fölfognia, míg a gyermeket az édesanyja kirántotta az ágyból. A vádlott ezután többször – a szakértői vélemény szerint legalább ötször – megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szúrások a férfi mellkasát, hasát, végtagjait érték, megsérült a mája, eltörött az egyik bordája, légmell alakult ki nála, életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély és az elvégzett műtétek mentették meg.

AZ ÜGYÉSZSÉG FELLEBBEZ

Az egyik szúrás olyan erejű volt, hogy majdnem leszakította a sértett karját. Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, és – bár a vádlott őt is meg akarta szúrni – sikerült megfékeznie a férfit, aki elmenekült a házból. A bíróság előtt a férfi elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban következetesen tagadta, hogy a gyereket is meg akarta ölni. Az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb