Közélet

A hős magyar mentőkutyák: szobrot kapott Törökországban Mancs, a mostani földrengés egyik négylábú vitéze, Hope is helyezett el virágot

A bátorságról, a segítőkészségről és az önzetlenségről szóljon a török és magyar barátság következő 100 éve is – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a törökországi Kocaeliben (korábbi nevén Izmitben) pénteken Mancs, a híres mentőkutya szobrának felavatásakor.

Novák Katalin felidézte, hogy idén 100 éves a magyar-török diplomáciai kapcsolat, s a török és magyar barátság, szövetség veszteségek során erősödött a történelem folyamán. A köztársasági elnök elmondta, hogy Mancs kutya jelkép számunkra, a bátorság, a segítő szándék és az önzetlenség szimbóluma.

HOPE IS VIRÁGGAL ÉRKEZETT

A törökországi Kocaeliben lelepleztük Mancs, az életeket mentő hős kutya szobrát. Mancs szobránál a mostani földrengés utáni mentés egyik négylábú hőse, Hope helyezett el virágot, mindkét kutya nevelője, Lehoczki László jelenlétében – írta Novák Katalin a közösségi oldalán. Mancs az 1999-es izmiti földrengéskor mentett életeket, most pedig 29 Magyarországról érkezett kutya segédkezett 35 ember életének megmentésében.

3 NAPOS LÁTOGATÁSON VAN NOVÁK KATALIN

A magyar államfő három napos hivatalos látogatáson járt Törökországban. Az MTI megtudta: a köztársasági elnök adománykeretéből a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a törökországi földrengés áldozatainak humanitárius segélyt nyújtott. Lehel László MÖS-elnök az államfői látogatás alatt 200 iskenderuni családnak adott át 200 darab tanszer- és 200 darab higiéniai csomagot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb