Mindenmás

Napi szürreál: óriás erdei skorpió mászott ki az akciós LIDL-eperből

Skorpió – egészen pontosan egy Heterometrus, avagy, egy óriás erdei skorpió – mászott ki egy doboz eperből, amelyet egy nő az egyik fővárosi LIDL-ben vásárolt. Az állatot a (nem túl) szerencsés vevő már otthon vette észre, végül egy szakember segítségével sikerült tőle megszabadulnia.

Izgalmas kis poszt kezdett terjedni péntek reggel a magyar közösségi médiában. Egy Tünde nevű Facebook-felhasználó egy csoportban osztotta meg, hogy tegnap nem várt meglepetéssel szembesült az egyik német áruházlánc fővárosi üzletéből hazatérve.

Mint a Promotions írta,

a csütörtöktől akciós friss import eperben egy skorpió lapult, amit egy üvegpohár használatával hatástalanított.

Az egyébként magát állatbarátnak tartó vásárló megpróbált értesíteni egy hivatásos állatbefogót, azonban a férfi legnagyobb megdöbbenésére egy roppant meghökkentő összeget mondott már magáért a kiszállásért is. Tünde szerint a szakember tizennyolc ezer forintért látogatta volna meg.

A balszerencsés vásárló posztjára végül felfigyelt hazánk legismertebb állatbefogója, Both Zoltán is. A lassan legendás hírű veterán a Katasztrófavédelem kötelékéhez tartozva vette fel a kapcsolatot Tündével. Both úr elmondása szerint még a mai napon megérkezik a skorpióért, mint a lap kérdésére elmondta, egy kifejezetten egzotikus fajról van szó, ugyanis az 500 grammos eperben elbújt “szörnyeteg” nem más, mint:

egy Heterometrus, egészen pontosabban az óriás erdei skorpió egyik közepes méretű alfaja, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos. Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia. Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert.

A rutinos befogó azt is elújságolta, hogy még a délután folyamán felkeresik Tündét, akihez a német áruházlánc jóvoltából skorpió-nézőbe mehetnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb