Sport

Gyöngyösön javítana a Pick-Szeged, pályára lép a Szeged-Csanád GA is vasárnap délután

Vasárnapra is jutnak szegedi érdekeltségű sportesemények: a csúfos BL kiesés után a bajnokságban, Gyöngyösön javítana az OTP-Bank Pick Szeged kézilabda csapata, a Merkantil Bank Ligában pedig Tisza-parti rangadót rendeznek: a Tiszakécske csapatát fogadja a Szeged-Csanád GA.

Miután a hét közben kiesett a Bajnokok Ligájából az OTP-Bank Pick Szeged, vasárnap a K&H férfi kézilabda liga 21. fordulójában a Gyöngyös vendégeként léphetnek pályára. Ez lesz a két csapat 27. első osztályú mérkőzése. A kettős vereséget követően két sorozatban maradt érdekelt a Pick Szeged, a bajnokságban mindössze egy pont a hátrányuk a Veszprémmel szemben, míg a Magyar Kupában a legjobb négy között van a csapat. A mai bajnoki után nem lesz sok ideje pihenni a csapatnak, hiszen április 8-án már a Dabas csapata ellen játszanak a kupa elődöntőjében.

TISZA-PARTI RANGADÓT RENDEZNEK AZ NB2-BEN

A Merkantil Bank Ligában pedig a Szeged-Csanád GA lesz érdekelt, akik vasárnap délután a Tiszakécske együttesét fogadják a Szent Gellért Fórumban. Alekszandar Sztevanovics csapata szeretné megszerezni a harmadik győzelmét zsinórban, miután a bajnokság előző két meccsén sikerült felülmúlni a Budafok és a Soroksár csapatát is. A szegediek a hatodik, míg a tiszakécskeiek a tabella 13. helyéről várják a mérkőzést. A csapatra egyébként igen megterhelő április vár, összesen hét mérkőzést játszanak majd ebben a hónapban. Az két csapat egymás elleni eredményei pozitivitásra adhatnak okok, hiszen ahogy a klub weboldalán írják, a két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással: ebből háromszor szegedi győzelem született és egy döntetlen.

Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője: 

Egyértelmű a célunk vasárnap: meg kell nyernünk a mérkőzést! Nem lesz egyszerű, hiszen a Tiszakécske egy erős csapat, amely képzett és tapasztalt játékosokból áll, ennek fényében kemény összecsapásra számítok. Ez lesz az első áprilisi mérkőzésünk, ezen kívül még hatszor játszunk ebben a hónapban, jó lenne győzelemmel kezdeni ezt a hosszú sorozatot. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szurkolóinkat boldoggá tegyük és begyűjtsük a három pontot!

– osztotta meg gondolatait a mérkőzés előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb