Sport

Magabiztos győzelemmel zárta a Szedeák az alapszakaszt az újszegedi sportcsarnokban

Tegnap kora este rendezték a kosárlabda NB1 alapszakaszának utolsó fordulóját, ahol a Szedeák az MVM OSE Lions csapatát fogadta. A mérkőzést nagyszerűen kezdő szegedi csapat végül magabiztos, 85-63-as győzelmet aratott, így az is kiderült, hogy a 12. helyről várhatják a folytatást.

Zsinórban három vereség után tudott újra nyerni a Szedeák a Férfi Kosárlabda NB1-ben, miután tegnap este magabiztosan verték meg az oroszlányi csapatot. Mint azt a beszámolójukban írják, a szegedi csapat nagyszerűen kezdett, a mérkőzés elején már 11-0-ra is vezettek, így a vendégek rögtön időt is kértek. A későbbiekben igyekeztek felzárkózni az oroszlányiak, de vezetés és az irányítás végig nálunk volt, így az első negyed végén 22-15-re vezetett a Szedeák. A második negyed sem sikerült rosszul, pár perccel a nagyszünet előtt még 39-29-re vezettek a szegediek, amikor újabb vendég időkérés következett, majd végül egy utolsó perces triplának köszönhetően nem sikerült tíz pontos előnnyel menni a félidőre.

A MÉRKŐZÉS MÁSODIK FELÉBEN SEM VETT VISSZA A SZEDEÁK

A mérkőzés hátralévő részében is domináltak a szegediek, olyannyira, hogy a mérkőzés ezen szakaszában volt az addigi legnagyobb különbség a két csapat között: 49 -35-nél kérd időt az Oroszlány. A harmadik negyedben nagyszerűen dobott távolról a Szedeák, négy triplát is dobtak, így már a húsz pontot is átlépte az előnyünk. Végül a 70 pont is meglett a szegedieknek, így 22 pontos előnyből, 70–48-ról várhattuk az utolsó tíz percet, ez a különbség a mérkőzés végéig megmaradt, magabiztos győzelmet aratott a Szedeák.

Ezzel a 12. helyen zárja az alapszakaszt a Szeged, folytatás április 12-én szintén az Oroszlány ellen, ezúttal idegenben.

ÖSSZEGZÉS

Naturtex-SZTE-Szedeák–MVM-OSE Lions 85–63 (22–15, 20–18, 28–15, 15–15)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 26. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Goda, Makrai, Balog.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 14/3, Polányi 3/3, Carter 7, NICHOLSON 25/3, BOGNÁR 15/3. Csere: Balogh 5/3, Person 16/6, Kerpel-Fronius, Filipovics, Csornai. Vezetőedző: Nikola Lazics.
MVM-OSE Lions: Dimitrijevics 12/6, Ruják, Szabadfi 5/3, Calloway 15/9, Krestinin. Csere: Dorogi, Werner, Mucza 2, Barnjak 10, Illés 8/6, Carev 4, Henry 7. Vezetőedző: Simon Petrov.
Kipontozódott: Barnjak (38.).

Nikola Lazics így értékelt a meccs után:

Nagyon fontos mérkőzés volt, gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Azt gondolom, mióta én vagyok a csapat edzője, ez volt a legjobb teljesítményünk. Főleg védekezésben jó ritmusban, rengeteg energiával játszottunk, még ha engedtünk is 14 támadólepattanót az Oroszlánynak az első félidőben. A legutóbbi öt meccset megnyerte az OSE a Szedeák ellen, így még egyszer gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Köszönöm Stefan Filipovicsnak, hogy sérülten is vállalta a játékot a mai napon!

kommentálta a győzelmet a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb