Mindenmás

Napi pakk: zivatarral és erős széllel zárjuk a hetet Szegeden, mától közlekedik az 1A jelzésű vasútvillamos

Zivatarral és erős széllel zárjuk a hetet Szegeden. Ezen a vasárnapon veszi kezdetét a húsvéti ünnepkör, ma van ugyanis Virágvasárnap, a nagyhét első napja. Neves évfordulóra is emlékezünk ma: Csukás István és Hans Christian Andersen is ezen a napon született. Némi változás is életbe lép a mai nappal, elindulnak ugyanis az 1A jelzésű vasútvillamosok, melyek Szeged vasútállomásról csak a Rókus vasútállomás megállóhelyig közlekednek majd. Kávét a kézbe, reggelit az asztalra, meghoztuk a Napi pakkot a lefrissebb reggeli infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Áron, Mária, Tünde és Ferenc nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Virágvasárnap – A nagyhét első napja.
  • Ma van az Autizmus Világnapja
  • 218 éve született Hans Christian Andersen dán meseíró, költő, regényíró és elbeszélő (A kis hableány, A rút kiskacsa, A rendíthetetlen ólomkatona).
  • 87 éve született Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas író, költő (Pom-pom, Süsü).
  • 18 éve hunyt el Szent II. János Pál pápa.
  • 45 éve mutatták be a Dallas első epizódját a CBS-n, mint egy 5 részes sorozat első tagját.

ZIVATARVESZÉLY, SZÉL ÉS 17 FOK VÁR MA RÁNK SZEGEDEN

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar Szegeden és környékén. A zivatarveszély miatt az elsőfokú figyelmeztetést is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat vármegyénkre. Hajnalban 5 fok várható, napközben 17 fokra számíthatunk Szegeden.

MÁTÓL JÖNNEK AZ 1A JELZÉSŰ VASÚTVILLAMOSOK

Április másodikától a vasútvillamos vonalon Szeged vasútállomásról csak a Rókus vasútállomás megállóhelyig közlekedő járatok “1A” jelzéssel fognak járni – közölte a Szegedi Közlekedési Kft. a honlapján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb