Mindenmás

Tíz literig leadhatjuk a használt sütőolajat a szegedi MOL-kutakon

Folytatja a MOL a használt sütőolaj visszagyűjtő kampányát – derül ki a társaság MTI-nek küldött közleményéből. Országos szinten mintegy 350 kúton lehet leadni a használt zsiradékot, Szegeden is több helyen.

A leadott sütőolajból egyébként a Rossi Biofuel komáromi üzemében biodízelt készítenek, amit a Mol a fenntarthatóbb gázolaj gyártásához használ, hogy csökkentse a széndioxid-kibocsátást. A vállalat körforgásos gazdaságot középpontba állító stratégiájának megfelelően a használt sütőolajból környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát termék lesz.

AZ ELMÚLT 11 ÉVBEN MAJDNEM HÁROMEZER TONNA GYŰLT ÖSSZE

A visszagyűjtő kampányban az elmúlt 11 év alatt majdnem háromezer tonna, egészen pontosan 2888 tonna használt sütőolaj gyűlt össze a kutakon. A vállalat honlapján lévő töltőállomás-keresőben, illetve az ingyenes Mol Move applikációban megtalálhatók azok a Mol-kutak, ahol az olaj 10 literes mennyiségig, más hulladékokkal, vegyszerekkel nem kevert állapotban, bármilyen tárolódobozban leadható a kútkezelő személyzetnek – közölte a társaság. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb