Mindenmás

Kislányuk előtt mészárolta le terhes feleségét egy szegedi férfi – végre ítéletet hirdethetnek a szörnyű ügyben

Több mint 30 késszúrással végzett hét hónapos várandós feleségével az a férfi, akinek az ügyében ítéletet hirdethetnek a jövő héten a Szegedi Ítélőtáblán. A tragédia 2020. november 6-án reggel történt szegedi otthonuk hálószobájában, az elkövető első fokon 20 év fegyházbüntetést kapott azzal együtt, hogy feltételesen sem lehet szabadon engedni. Mint az Origo írta, a vád és a védelem sem volt elégedett ezzel a döntéssel. 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfinél olyan tévképzet alakult ki a cselekmény előtt, hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és a házastársát sejtette mindezek mögött. Ezért elhatározta, hogy elválik a nejétől és meg is tette az ügyben a szükséges lépéseket.

November hatodikán reggel magához vett a konyhában egy nagyméretű konyhakést, majd közel 30 alkalommal testszerte nagy erővel megszúrta a hét hónapos terhes feleségét. A nő a helyszínen meghalt, és magzat életét sem lehetett már megmenteni.

A gyilkosság alatt a hálószobában tartózkodott a házaspárpár hároméves kislánya is. A férfi ezután felöltöztette gyermeküket, gépkocsiba ültette, és vele együtt az édesanyjához hajtott, akinek elmondta, mit tett. Az asszony azonnal hívta a rendőröket, akik fél óra múlva elfogták a fiát. 

A gyilkos a szakértők szerint paranoid személyiségzavarban szenved, ami közepes mértékben korlátozta beszámítási képességét a bűncselekmény idején. A szakértők véleménye szerint a férfi gátlásainak az oldásában az is közrejátszhatott, hogy a gyilkosság előtti este alkoholt fogyasztott. A Szegedi Törvényszék 2022. szeptember 12-én 20 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és kimondta, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Ez ellen a védelem és a vád is fellebbezett. Az ügyben április 20-án születhet jogerős ítélet. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb