Mindenmás

Megpróbált meglógni az embercsempész az M5-ösön, végül fának ütközött – heten súlyosan megsérültek

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 12-én összesen 275 határsértőt tartóztattak fel és 123 főt megakadályoztak hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható az országos határrendészeti összesítőben. Mint kiderült, két autósüldözés és számos elfogott embercsempész lett a szerdai mérleg a rendőröknél. A legsúlyosabb elfogás pont az M5-ösnél történt, itt heten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az első embercsempészekre éjfél után 5 perccel csaptak le Ásotthalom külterületén, ahol egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy román férfi vezetett, társa egy szintén román állampolgárságú nő volt. A járműben utasként 8 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

AZ M5-ÖSÖN ÉS SZOMBATHELYEN IS MEG AKARTAK LÓGNI A CSEMPÉSZEK

Szombathely közigazgatási területén a járőrök megkíséreltek ellenőrzés alá vonni egy magyar honosságú kistehergépkocsit. A járőrök által követett jármű vezetője az árokba hajtott. A kistehergépkocsi vezetője egy 32 éves tunéziai állampolgár volt, utasterében 8 fő (1 férfi, 2 nő, 5 gyermek) török állampolgár utazott. A baleset következtében a tunéziai állampolgárt, valamint a migráns személyeket kivizsgálás céljából kórházba szállították, majd vizsgálatukat követően intézkedtek a migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az M5-ös autópályán Inárcs közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. A gépjárművezető a rendőri felszólításnak nem tett eleget, lehajtott az autópályáról, majd Alsónémedi külterületén az úttestről letérve egy fának ütközött. A gépkocsiban utasként 9 fő, magát bangladesi és afgán állampolgárnak valló férfi utazott. A jármű vezetője és utasai közül 7 fő súlyos, 2 fő könnyű sérülést szenvedtek.

VISSZAKÍSÉRTÉK A MIGRÁNSOKAT A HATÁRHOZ

Mindezek mellett Ruzsa külterületén, egy szerb gépjárművel 10, magát szírnek valló embereket csempészett egy szerb állampolgár. Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb