Mindenmás

A hónap végén átadják az algyői Borbála Fürdő új kültéri medencéjét

Április végén, egészen pontosan április 28-án lesz az algyői Borbála Fürdő új kültéri medencéjének ünnepélyes átadója – mondta el a nagyközség polgármestere a település Facebook-oldalán. Az átadás után próbaüzem következik, a fürdőzni vágyók előreláthatólag nyár elején használhatják először az új medencét.

Még négy éve kezdték el az algyői Borbála Fürdő új kültéri medencéjének kialakítását. A 33×25 méteres kültéri medence most úgy néz ki, hogy elkészült, április 28-án 15 órakor pedig hivatalosan is lezárhatják a projektet és átadásra kerülhet az új medence – erről Molnár Áron, a település polgármestere beszélt egy Facebook-videóban. Mint mondta, reméli, hogy az új medence számos sporteseménynek adhat otthont és azt is, hogy minél többen használni fogják. Az átadást után viszont még nem lehet egyből használni, hiszen próbaüzem következik, a vendégek várhatóan majd nyár elején próbálhatják ki először az új medencét.

A település polgármestere a videóban így fogalmazott:

Két projektnek a zárása fog megtörténni a napokban, magának a medencének az elkészülte, illetve az új kút bekötése, azaz egy új rendszernek a kiépítése. Ez a két projekt mindkettő TAO forrásból kerül megvalósításra.

mondta el Molnár Áron.

A fejlesztéssel kapcsolatban azt is elmondta a polgármester, hogy főként azért volt szükség a kültéri medencére, mert az algyői Borbála Fürdő korábban még nem rendelkezett ilyen egységgel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb