Mindenmás

Ittas vezetőket kapcsoltak le a rendőrök a hétvégén Szegeden, több büntetőeljárás is indult

A húsvéti ünnepeknek vége, a vármegye útjain 2023. április 14. óta mégis összesen 11 ittas vezetővel szemben intézkedtek a járőrök. A Szegedi Rendőrkapitányságon négy, a Makói Rendőrkapitányságon három büntetőeljárás indult a hétvégén ittas állapotban történő járművezetés miatt – közölte a vármegyei rendőrség a police.hu-n

Mint kiemelték, az alkohol bizonyítottan rontja a sofőr reakcióidejét és a járművezetéssel kapcsolatos egyéb feladatok pontos végrehajtására is rossz hatással van, így azok, akik ittasan vagy bódult állapotban ülnek volán mögé, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

EGYHETES ELLENŐRZÉS VAN

Hétfőtől egy hétig fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását a rendőrök az ország közútjain, ez alól pedig Szeged és környéke sem kivétel. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának műveleti csoportja (ROADPOL Operational Group) április 17-23. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb