Mindenmás

Napi pakk: akár 20 fok is lehet ma Szegeden, nemzetközi orgonazseni zenél ma este a Dómban

A csúnya, felhős hétvége után ma egy kicsit melegebb lehet Szegeden, a hőmérséklet még akár a 20 fokot is elérheti ma, bár esőre azért ma is számítanunk kell. Világhírű osztrák orgonaművész érkezik ma a Dómba, 58 éve ezen a napon született Bodnár Tibor zenekarvezető, a Ladánybene 27 alapítója, akik az idei majálison is fellépnek majd. Ez itt a Szeged365 Napi pakk a hét első reggelére, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Rudolf nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 233 éve ezen a napon hunyt el Benjamin Franklin, a villámhárító feltalálója, egyike a Függetlenségi Nyilatkozat aláíróinak
  • 149 éve ezen a napon vezették be az egységes (méter, kilogramm, liter) mértékrendszert
  • 122 éve ezen a napon született Adler Zsigmond többszörös bajnok ökölvívó, edző, aki Papp Laci edzője volt
  • 119 éve ezen a napon született Hincz Gyula, Kossuth- és kétszeres Munkácsy Mihály-díjas festő, grafikus és iparművész
  • 49 éve ezen a napon született Victoria Beckham a Spice Girls egykori tagja, David Beckham focista felesége
  • 58 éve ezen a napon Komlón megszületett Bodnár Tibor zenekarvezető, gitáros, szerző, a Ladánybene 27 zenekar alapítója

A HÉTVÉGI CSÚNYA IDŐ UTÁN HÉTFŐN IS ESHET SZEGEDEN

Lassan megszokjuk Szegeden, hogy hétvégére elromlik az időjárás. Nem volt ez másképp a hétvégén sem, ma viszont akár a 20 fokot is átlépheti a hőmérséklet, de azért némi csapadékkal is kell számolnunk a hét első napján.

Sokfelé lesz élénk, erős az északias szél, viszont a csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakulhat, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

NEMZETKÖZI ORGONAZSENI ÉRKEZIK MA A DÓMBA

Ma este a Filharmónia Magyarország szervezésében egy világhírű osztrák orgonazseni, Stepham Pollhammer érkezik a Dómba, a Pulzus Vonósnégyes kíséretében.

A szervező Filharmónia Magyarország ügyvezetőjével készítettünk egy interjút is a nagyszabású esemény kapcsán, ezt itt lehet megtekinteni:

Ha elmennél, akkor a jegyeket IDE KATTINTVA tudod megvásárolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb