Szegedi Arcok

Bátorságért Érdemjelet kapott az a hős tűzoltó, aki sérüléseivel mit sem törődve mentette az embereket a márciusi M1-esen történt tömegbaleset után

“Kimentette a családját. Eltört a szegycsontja. Alig kapott levegőt. Körülötte pokollá változott az út, égett minden. És ő visszafordult, visszament a pokolba…” – írta közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, beszámolva hős kollégájukról, Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester, tatabányai hivatásos tűzoltóról, aki most Bátorságért Érdemjelet kapott a belügyminisztertől és jutalomban részesült, mert a március 11-i, M1-es autópályán történt tömegbaleset után saját sérüléseivel mit sem törődve mentette az embereket.

42 JÁRMŰ KARAMBOLOZOTT, 36-AN SÉRÜLTEK MEG

Mint arról korábban beszámoltunk, március 11-én óriási tömegbaleset volt az M1-en: összesen 42 jármű karambolozott, ebből 37 személyautó és 5 kamion volt. A balesetet lokális por átfúvás okozhatta, ennek következtében hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. A rendőrség akkori közlése szerint a balesetben:

  • 19 jármű kiégett,
  • összesen 36 ember sérült meg, 
  • melyből 1 személy életveszélyes, 
  • 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A TŰZOLTÓ ÉS CSALÁDJA IS ÉRINTETT VOLT A BALESETBEN

A balesetben Venczel Tóbiás Tamás tűzoltó törzsőrmester és családja is érintett volt. A porvihar miatt a mögöttük haladó gépkocsi beléjük ütközött, írta meg a BpiAutósok.hu. A törzsőrmester feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült gépjárműből és biztonságos helyre vitte őket, majd visszament a helyszínre, ahol saját szegycsonttörését és nehézlégzését figyelmen kívül hagyva az egyik égő autó alól kihúzott egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva. Hősies helytállásáért most Bátorságért Érdemjelet kapott a belügyminisztertől és jutalomban részesült.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság F/bpiautosok.hu

Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb