Mindenmás

Mai diáktüntetés szlogenjei: “Kurv@ any@d! “Szép volt fiúk!” “Szégyelld magad!” A videó végén mutatjuk mennyien vannak a tüntetők

Ma délutánra békés diáktüntetést szerveztek a Kossuth térre. Ebből a békés részét nem teljesen sikerült megvalósítani. A tüntetésekről élőben bejelentkező felvételekből készült videóban hallatszódik, néha elég durva szlogenekkel szidalmazták az épületeket védelmező rendőröket.

A videóban is jól látszódik főként középiskolás gyerekek és egyetemista fiatal felnőttek gyülekeztek a Kossuth téren, majd az Oktogonra vonultak, onnan pedig a Fidesz-székház elé. De miért is volt ma tüntetés? Mutatjuk a hivatalos verziót.

A kihirdetett cél a státusztörvény-tervezet eltörlése, de egyre többen arról beszélnek, hogy a teljes oktatásügyi reformot szeretnének. A tüntetésen annyira feldühödtek, a főként diákokból álló tüntetők, hogy már palackokkal is megdobálták a rendőröket, a tömegben pedig többen gázmaszkot vettek fel magukra.

A helyszíni élő közvetítésekből összegyűjtöttük a szlogeneket, amiket a fiatalok kiabálnak a tüntetésen a rendőröknek. A videó végén egyébként felülnézetből tökéletesen látszik mennyien vannak a tüntetésen, mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb