Mindenmás

Hétköznapi Hősök: az ATIVIZIG és a KÖVIZIG munkatársainak köszönhetően menekült meg egy áramütést szenvedett védett fehér gólya

Olyan apró mozzanatokban mutatkozik meg az, hogy kik a hétköznapi hősök, mint az ATIVIZIG és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság közös története, akiknek köszönhetően sikerült életben maradnia egy áramütést szenvedett, védett fehér gólyának. Szélsebesen szállították ugyanis a madarat Szeghalomról Szentesre.

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány Facebook oldalán tett közzé június 5-én egy felhívást, mely szerint fuvart kerestek egy áramütést szenvedett gólyának a Szeghalom-Szentes útvonalon. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook oldalán azt írják, hogy a felhívást Barbara munkatársuk vette észre, aki nagyon sokat tesz a segítségre szoruló, elhagyott állatokért. Az Ő kezdeményezésének köszönhető, hogy a Szeghalomban áramütést szenvedett gólya már jó kezekben van.

A GÓLYA MÁR JOBBAN VAN

Barbara a Szeghalmi Szakaszmérnökség vezetőjét hívta, aki segített a sérült madár kórházba juttatásában. A gólyát elvitte a működési területük határáig. Közben segítséget kértek a szegedi vízügyi igazgatóság Szentesi Szakaszmérnökségétől. Szerencsére egy munkatársuk Szarvas felé tartott, így azonnal felajánlották a közreműködésüket. A gólyát a két vízügyi igazgatóság határán átadták a szentesi kollégának, aki a mentőközpontba szállította a sérült madarat. Azóta jó hírek is érkeztek a madárról: “a gólya áll, a belső vérzése is alábbhagyott, bizakodunk, hogy nincs törése. Ilyen egy igazi csapatmunka” – írta Facebook oldalán a mentőközpont.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb