Mindenmás

Napi megható: a redőny segítségével mentette meg idős barátnője életét egy néni Bordányban

Sajátos jelrendszert alakított ki két idős szomszédasszony Bordányban, hogy segíthessék egymást, ha valamelyikük esetleg bajba kerülne. Több éve már, hogy egymással szemben laknak, ezért nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással. Pont ez mentette meg a vidéki néni életét a vármegyénkben.

,,Édesanyám és a szembeszomszéd néni jó barátnők. Nehezen mozognak, de mindig találnak egy kis lehetőséget pletyizésre” – mondta el az egyik idős hölgy lánya a Borsnak. Mivel már mindketten túllépték a nyolcvanat, ezért kitalálták, hogy megegyeznek valamilyen sajátos jelrendszerben, hogy ellenőrizni tudják egymás állapotát, így végül arra jutottak, hogy a redőnyök segítségével fognak kommunikálni.

JÓT MOSOLYOGTAK AZ ÖTLETEN

,,Megegyeztek abban, hogy mi mit fog jelenteni. Ha alul egy pici rész már látszik az ablakból, de gyakorlatilag majdnem teljesen le van engedve még a redőny, akkor a másik még alszik. Ha a redőnyből már csak 8-10 csík látszik, akkor felébredt, de még nem kelt fel. Abban az esetben, ha nem látszik egy lamella sem a redőnyből, az azt jelzi, hogy a másik felkelt” – mesélte. Ezen a család is jót mosolygott, egészen addig a napig, amikor egyik reggel kétségbeesett hanggal szólt bele Ildikó édesanyja a telefonba.

BAJBA KERÜLT, A REDŐNYNEK KÖSZÖNHETI, HOGY SIKERÜLT MEGMENTENI

“Édesanyám felhívott telefonon, hogy a néni még 13 órakor sem mozdította meg a redőnyt, ami nem szokványos tőle, ezért ő attól tart, nagy baj van! Rögtön telefonáltam a fiainak, akik nemsokára meg is érkeztek a nénihez” – mesélte. Mint kiderült, a néni hajnal óta a földön feküdt, mert elesett és nem tudott felkelni, a telefon pedig nem volt a közelében. Ezt követően súlyos állapotban szállították a kórházba, ahol több hétig lábadozott.

A fiai elmondták, hogy pont előző nap voltak nála, és az volt megbeszélve, hogy 4 nap múlva újra meglátogatják. “Viszont egy pillanat alatt is megtörténik a baj. Még szerencse, hogy mama nagyon aggódott érte és azonnal telefonált nekem. Nem merek belegondolni, mi történhetett volna, ha ő nem figyeli a redőnyt”  – tette hozzá. A néni azóta újra otthon van és továbbra is próbálnak odafigyelni egymásra a régi barátnőjével.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb