Mindenmás

Összevesztek, majd úgy meglökte a munkatársát egy szegedi férfi, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett – most vádat emeltek ellene

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves szegedi férfivel szemben, aki egy munkahelyi vita során úgy meglökte a munkatársát, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint 26 éves szegedi férfi és munkatársa 2022 júliusában egy szolnoki telephelyen végeztek vasbeton készítési és szerelési munkákat. 2022. július 20-án kora délután a csoportvezetőjük számonkérte őket, amiért nem készültek el időben a rájuk bízott feladatokkal, mire a férfi és a munkatársa összevesztek, mert a munkatársa őt hibáztatta a késedelemért.

A SZÖGVASAKRA ESETT A FÉRFI, KÓRHÁZBA KERÜLT

A vita hevében a férfi a munkatársával szemben állva egy alkalommal – testi sértés szándéka nélkül – két kézzel, erőteljesen, tenyérrel a mellkasánál meglökte a munkatársát, aki emiatt az ott lévő szögvasakra ráesett. Ezután a munkatársa azonnal felkelt és tovább vitatkozott a férfivel, de a főnöke hazaküldte. A férfi az otthonában fokozódó légzési nehézségeket érzett, ezért a hozzátartozói kórházba szállították.

ELTÖRT A BORDÁJA

A kórházban derült ki, hogy az esés következtében több bordatörést, valamint ennek okán légzési nehézséget okozó közvetett életveszélyes légmell-sérülést szenvedett, mely sérülését a kórházban szakszerűen ellátták, a veszélyt eredményesen elhárították. Az ügyészség a büntetlen szegedi férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb