Közélet

Másfél évtized után ismét megnyitja kapuit az általános iskola Újszentivánon

Másfél évtized után ismét megnyitja kapuit jövőre az újszentiváni általános iskola. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a Rádió 88-nak elmondta, a településen az átlagéletkor 40 év alatt van, így a jelenleg mintegy 300 iskolás miatt nagy szükség van egy intézményre helyben is.

A katolikus iskola fenntartását a Szeged-Csanádi Egyházmegye vállalta, Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök levélben tájékoztatta a lakosságot. Az iskola megnyitását egyébként a képviselő-testület 90 százalékos támogatottság mellett szavazta meg, így az iskola 2024 szeptemberében újra kinyitja kapuit a gyerekek előtt.

NINCS TELEPÜLÉS ISKOLA ÉS TEMPLOM NÉLKÜL

A témával kapcsolatban Bodó Imre, polgármester korábban azt mondta, hogy “az a település, ahol nincs templom és nincs iskola, az elveszíti a település jellegét. De, ha csak az egyik hiányzik, már akkor is féllábú a rendszer, mind a kettőnek jelen kell lenni”.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb