Mindenmás

Veréssel kényszerítette prostitúcióra, külföldön és Magyarországon is futtatta barátnőjét egy férfi – a letartóztatását indítványozták Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy 19 éves partnerét veréssel kényszerítette prostitúcióra – közölte az ügyészség pénteken.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a férfi a közte, és a sértett között fennálló érzelmi viszonyt kihasználva a tavalyi évtől fogva prostitúciós tevékenységre vette rá a lányt. Őt idén tavasszal egy lakásban fogva is tartotta. Miután a sértett innen megszökött, a gyanúsított hamarosan újból megtalálta és magával vitte.

TÖBB CSONTJA ELTÖRT A LÁNYNAK

A férfi 2023 áprilisában Ausztriában úgy megverte a lányt, hogy több csontja eltört. Három napig orvosi segítséget sem kapott, mert a férfi nem vitte kórházba. Egy bécsi lakásban bezárva tartotta. A sértettnek úgy sikerült tőle megszöknie, hogy a férfi rövid időre magára hagyta. Ekkor szállt fel egy olyan vonatra, ami Magyarországra hozta. Az osztrák pályaudvaron és a vonaton több utas segítséget nyújtott neki, így sikerült hazajutnia. Majd édesanyja vitte be az orosházi kórházba. A férfi elfogására összehangolt akciót szervezett a Nemzeti Nyomozó Iroda fehérvári egysége a Készenléti Rendőrség bevetési egységével közösen. Édesanyja soproni házában fogták el június 28-án.

MA KIDERÜL, LETARTÓZTATJÁK-E

A közlemény szerint a minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és büntetőeljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb