Közélet

Mától a neten is megnézhetjük, hol a legolcsóbb vásárolni: élesedett az online árfigyelő rendszer

Július elseje, szombattól hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 bolt több mint 60 termékének napi fogyasztási árai válnak nyomon követhetővé, élesedett ugyanis a kormány online árfigyelő rendszere, írta meg az Index.

ÉLESEDIK AZ ONLINE ÁRFIGYELŐ RENDSZER

Az online árfigyelő rendszeren keresztül a felhasználók kilistázva láthatják, hogy a legnépszerűbb termékkategóriákban mely termékek a legolcsóbbak, illetve kiskereskedelmi üzletenként hogyan térnek el az áraik. Az eredeti, az akciós és – amennyiben releváns – a törzsvásárlói árat is meg tudja nézni a felhasználó.  

A rendszer azt is felfedi, ha egy áruházlánc boltjaiban eltérő áron lehet hozzájutni ugyanahhoz a termékhez. A felhasználók kereső segítségével megtalálhatják a vásárolni kívánt termékek árát. Emellett később lehetőség lesz a bevásárlólista üzletlánconkénti összehasonlítására.

TÖBB KATEGÓRIÁBAN IS BÖNGÉSZHETÜNK

A rendszer tartalmaz egy térképet is, amellyel könnyen megtalálhatók a közelünkben lévő üzletek. Az oldalon a keresőmező alatt egy olyan menü is elérhető, amelyben kategóriákra bontva lehet böngészni a termékeket. Külön menüpontot kaptak:

  • tejtermékek, sajt, tojás;
  • hús, felvágott;
  • zöldség, gyümölcs;
  • kenyérfélék és
  • a tartós élelmiszerek.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb