Sport

Példamutatásból jeles: Fair Play díjat kapott a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE ifjú tehetsége

Június 17-25. között rendezték meg Berlinben a Speciális Olimpiai játékokat, ahol 77 magyar sportoló vett részt. Bár Rauch Róbert, a Hód Úszó SE ifjú tehetsége nem fért bele a Berlinbe utazó magyar válogatott keretbe, de fegyelmezettségével és szorgalmával rész vett az olimpiai felkészülésben, amivel Fair Play díjat érdemelt ki, tudatta a HÓD ÚSZÓ SE HÓDMEZŐVÁSÁRHELY közösségi oldalán.

RENDRE VERETLENÜL TÉRT HAZA A MEGMÉRETTETÉSEKRŐL

Mint írták, Rauch Robinak, a Hódok legeredményesebb speciális úszójának szinte csak aranyérme van otthon, mert kategóriájában rendre veretlenül tér haza a hazai speciális megmérettetésekről. Robit 2023-ban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség sportolói és ifjúsági munkacsoportjának tagjává választották, Magyarország képviseletében vezető sportolóként mentoraival az Ifjúsági Integritás Nagykövet Program keretén belül szervezett képzéshéten vehetett részt Lisszabonban.

ROBI SAJNOS NEM FÉRT BELE A BERLINBE UTAZÓ KERETBE

Június 17-25. között rendezték meg Berlinben a Speciális Olimpiai játékokat, ahol 77 magyar sportoló vett részt. Az öt úszóból álló küldöttség 3 aranyat, 3 ezüstöt, valamint 1 ötödik, hatodik és nyolcadik helyet ért el. A hazai válogatási elveknek köszönhetően Robi sajnos nem fért bele a Berlinbe utazó magyar válogatott keretbe. A fiatal tehetség 4 évvel ezelőtt Abu Dhabiban rendezett világeseményről 1 ezüst-, 2 bronzéremmel és 2 pontszerző hellyel térhetett haza. Az SO szellemiségének megfelelve másnak is esélyt kellett adni, így Robi most itthon maradt.

PÉLDAMUTATÓ MAGATARTÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN FAIR PLAY DÍJAT KAPOTT

Ennek ellenére Robi fegyelmezettségével, szorgalmával rész vett az olimpiai felkészülésben. Időt, energiát nem sajnálva, saját költségén utazott fel több alkalommal a fővárosba, hogy a budapesti válogatott versenyzők felkészülését edzőpartnerként segítse. Példamutató magatartásával és önzetlenségével így kiérdemelte az egyesület Fair Play díját.

Forrás: HÓD ÚSZÓ SE HÓDMEZŐVÁSÁRHELY FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb