Mindenmás

Napi pakk: borongós szegedi délután, 30 fokkal és két új fizetős parkolási zónával

Random tűzijátékkal zárult a hétfő, a bejósolt eső helyett pedig egy szolid szegedi napsütéssel indult a kedd. Ha autóval mész a városba, ne feledd, hétfő óta életbe léptek a kék és lila parkolási zónák, melyek kapcsán nincs türelmi idő, rögtön büntetnek. Érkezik egy kiadós Szeged365 napi pakk, az összes fontos infóval, szegedieknek.

NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK ÉS EGY TENGERENTÚLI ÜNNEP, AMELYNEK KAPCSÁN PÁRAN AZT HITTÉK, MIATTA VOLT TŰZIJÁTÉK HÉTDŐ ESTE SZEGEDEN

Boldog névnapot Nektek,

  • Ulrik,
  • Rajmund,
  • Illés,
  • Berta,
  • Bettina,
  • Fédra,
  • Odó!

Bár a hétfő esti, random szegedi tűzijáték kapcsán több tucat Szeged365 olvasó is azt feltételezte, hogy valaki az amerikai függetlenség napját ünnepli, nem így volt. Az előbbi egy 60. születésnapi bulihoz volt köthető, az utóbbit pedig egy nappal később, ma ünnepelnek, 1776. július 4. óta annak emlékére, hogy Benjamin Franklin Pennsylvania egyik képviselőjeként aláírta a Függetlenségi Nyilatkozatot.

178 éve született Szinyei Merse Pál festőművész (Majális), a magyar plein air festészet megteremtője.

96 éves lenne ma Gina Lollobrigida, olasz filmszínésznő, fotóművész.

Ma 75 éves Verebes István, Jászai Mari-díjas színész, rendező, dramaturg, író, színházigazgató, műsorvezető.

BORONGÓS KEDD DÉLUTÁN, 30-31 FOKKAL

Bár a prognózisok többsége azt jósolta, hogy már a reggeli órákban többfelé várható eső, záporok, zivatarok kialakulása, ez egyelőre elmaradt, az viszont szinte biztos, hogy borongós napunk lesz, ahol szórványosan csapadékra is lehet majd számítani a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett. Jelenleg 20 fok van Szegeden, délután 24 és 31 fok között alakul majd a hőmérséklet.

TEGNAP ÓTA MEGJELENTEK A KÉK ÉS LILA PARKOLÁSI ZÓNÁK SZEGEDEN

Július elsejétől életbe lépett az új, kiterjesztett fizetős parkolási rendszer Szegeden, amely azt jelenti, hogy a város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is kiterjesztették a fizetős parkolás rendszerét, az új kék és lila parkolási zónák által.

A dolog pont tegnap, hétfőn élesedett, ami fontos, hogy nincs türelmi időszak, a fizetőssé vált Torontál téren már rögtön az első nap büntettek a parkolóőrök, ha valaki “bliccelni” próbált.

Az új parkolási rendről Knezevics Viktort, az SZKT igazgatóját faggattuk, az alábbi cikkünkben minden részletet megtalálsz:

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb