Mindenmás

Klíma beizzít: a nyár eddigi legdurvább hőhulláma érkezik a jövő héten

A szombati hidegfront után megkezdődött az előre jelzett felmelegedés. Észak-északnyugat Európa felett jókora ciklon tanyázik, ennek peremén érkezett hazánkba jelentős nedvesség. Mint kiderült, a felmelegedés kitart a jövő héten is, az előrejelzések szerint a hét közepére 33-38 fokkal ront ránk az idei nyár eddigi legforróbb időszaka.

A felhős, borongós időt szerdán már sok napsütés váltja, a csapadék ekkortól záporok, zivatarok formájában érkezik hazánkba. A nagy változás pedig szombaton várható – mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

FORRÓ, AFRIKAI LEVEGŐ ÉRKEZIK

Az alapvetően napos, de néhol felhősebb és gyakori csapadékkal tarkított időjárás péntekig kitart. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző oldalán (egyelőre) szerdára és csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetés szerepel felhőszakadás, villámlás és a záporok, zivatarok környezetében megerősödő szél miatt. Gyakorlatilag bárhol számíthatunk kiadós, de múló esőre, miközben a hőmérséklet 25-30 fok körül alakul. Szombattól aztán egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk, a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka.

NE LÁTSZIK A HŐHULLÁM VÉGE

Hétvégén és a jövő hét első napjaiban fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, mígnem eléri a fenti értéket. Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint egyelőre nem látszik a hőhullám vége, a július 8-20. közötti időszakba legfeljebb egy gyenge hidegfront „fér bele”. Száraz meleg lesz, a meteorológus úgy látja, a szombattól kezdődő időszakba legfeljebb egy-egy kisebb zápor, zivatar hozhat csapadékot.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb