Szegedi Arcok

Nemzetközi bűnszervezet áldozata lett a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány, zárolták a számlájukat

Nemzetközi bűnszervezet áldozata lett a Mátrix Közhasznú Alapítvány, alapítvány, „pénzügyi befektetés” címszóval telefonos üzletkötők pénzt csaltak ki emberektől, amit a számlaszámukra utaltak. A telefonon jelentkező csalók pénzügyi befektetést ígértek, amikor a majdani áldozatok belementek az üzletbe, számukra a csalók e-mailben küldték a fizetési módot – közölte kedden az alapítvány szerkesztőségünkkel.

Mint írják, a mailben egy „HUAG” nevű céget, és az alapítvány számlaszámát adták meg. Több érintettől milliós nagyságrendű összeg érkezett be, mire az alapítvány észlelte az eseményeket. “Hogy az alapítványhoz beérkező pénzeket milyen további csellel kívánta csaló banda megszerezni, abba belegondolni sem érdemes” – emelték ki a közleményben.

RENDRŐSÉGI FELJELENTÉST TETTEK

A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendőrségi feljelentést tett, a nyomozáshoz minden rendelkezésre álló adatot megadott, hogy az elkövetőket a hatóság kézre keríthesse. A bank az alapítvány számláját biztonsági okokból zárolta, így a szervezet hiába áldozat, szinte teljesen lebénult.

“A Mátrix Közhasznú Alapítvány befektetési célból soha senkitől nem kért pénzt, banki vagy egyéb pénzügyi szolgáltatást semmilyen körülmények között nem folytat, és nem is fog folytatni. Az alapítvány valós programjai, támogatási formái a www.matrixalapitvany.hu hivatalos webes felületein vagy a közösségi tereiben, rendezvényeiken ismerhetők meg” – hangsúlyozták, majd hozzátették, hogy legyen mindenki óvatos, és vigyázzon a digitális világban az adataira, pénzére.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb