Szegedi ArcokVideo365

Állj meg és nézz szét – vagy most inkább nézd meg Vad Róberttel, a gyermekek földi őrangyalával készült interjúnkat, online edzésünket

Nyári szellő, vasak illata, távoli gyerekzsivaj az, amely idilli környezetet jelentett interjúnk számára egy igazi sportemberrel és Szegedi Arccal, Vad Róbert rendőr őrnaggyal. Szakmáztunk, edzettünk, nevettünk és egy kicsit emberi oldaláról is megismertünk egy hétköznapi hőst, aki mindent megtesz a gyermekek biztonságos közlekedésének, edukációjának érdekében.

KEVE PROGRAM – EGYÜTTMŰKÖDÉS

Beszélgetésünket “szakmázással” kezdtük, hisz ismeretségünk is a KEVE-re vezethető vissza, vagyis a Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra elnevezésű, szisztematikusan felépített tematikára épülő, egyben a biztonságos közlekedésre nevelő programra, amely a pedagógusokkal való együttműködés, együtt gondolkodás nélkül nem jöhetett volna létre. Vad Róbert hangsúlyozta, hogy Európai Uniós szinten is, a gyermek balesetek száma csökkenő tendenciát mutat hazánkban, azonban mindaddig van feladat bőven, ameddig ez a szám “egy hatalmas nagy áthúzott nulla” nem lesz.

Fotó: Magyar Andor

CSALÁDAPA, SPORTEMBER, REPÜLŐ MAKETT SZERELMES

Róbert saját gyermekeinek is átadja az ismereteket, játékos formában tanítja őket a közlekedés szabályaira, akár az egész család által kedvelt biciklis, szabadidős program keretén belül. Igazi példakép lehet a gyermekek számára, hisz folyamatosan képzi magát, történelmi ismereteit bővíti és nem utolsó sorban, keményen “gyúrja a vasakat” a szabadtéri konditeremben. Elmondása szerint nem csak azért, hogy jól érezze magát, hanem, hogy fizikálisan többet bírjon és aktivitását sokáig megőrizze. Okos telefont nem használ, ellenben makettezik, -a II. Világháború az egyik preferált témája- rock zenét hallgat, mindezt abban az idősávban, amikor már gyermekei alszanak.

Tudj meg többet Vad Róbertről, ehhez pedig lesd meg videónkat!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb