Közélet

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli élő Kossuth Rádiós interjúját ma Sopronból hallhattuk

Háromnapos kihelyezett kormányülést tartanak a hétvégén Sopronban. A képek alapján a miniszterek közül senki sem helyettesítette magát, mindenki személyesen volt jelen. Ma fél nyolc után pár perccel Orbán Viktor élőben jelentkezett a Kossuth Rádióban. Közben ugyancsak élőben közvetítették többen, amint megint elkezdték bontani a kordonokat a Karmelita Kolostor körül.

Orbán Viktor szerint Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést, egyszerűen meg akarják szüntetni. Természetesen a miniszterelnök kijelentette: minden eszközzel harcolnak a rezsicsökkentés fenntartása mellett.

Sopron kiváló borvidék is, így stílszerűen a magyar borászok kérdése is szóba került az adásban. A borászoknak (is) nagy probléma az új hulladéktörvény, erről is tárgyalt a kormány, és Orbán Viktor mondataiból az derült ki, találtak is megoldást a probléma megoldására.

A NATO csúcsról is kérdezték Orbán Viktort, aki azzal kezdte, hogy felszólított mindenkit arra: “Értsük meg az ukrán elnököt!” Aztán azzal folytatta, hogy érti Ukrajna álláspontját, de a magyar álláspont, a magyar szemszög más. A 3. világháború lehetőségéről kijelentette: ha most belépett volna a NATO-ba Ukrajna, akkor biztosan elkezdődik a 3. világháború. Orbán szerint a világháború közvetlen veszélyét elhárítottuk, de a békéhez egy lépéssel sem kerültünk közelebb. A miniszterelnök szerint az USA holnap elkezdhetné a béketárgyalásokat, de ezt valamiért nem teszi, sőt a nemzetközileg hosszú évtizedek óta elutasított kazettás bombákat szállít Ukrajnának.

INFLÁCIÓ: NOVEMBERBEN JÖHET AZ EGYSZÁMJEGYŰ VÁÁLTOZAT

Ennél. témánál Orbán Viktor kijelentette, semekkora infláció sem jó, de szerinte jó úton járunk: így december előtt egyszámjegyű lehet az infláció Magyarországon, de a Kormánynak ki kell tartania a jelenlegi intézkedések mellett.

MIGRÁCIÓ: NO MIGRATION

KI KELL TARTANUNK A MAGYAR MODELL MELLETT. Orbán Viktor természetesen felhívta mindenki figyelmét a migráció negatív emlékképeire: amikor a felfegyverzett migránsok összecsaptak a határon a magyar határőrökkel, a budapesti pályaudvarok állapotára, amikor ott éltek a migránsok tömegeiről. A miniszterelnök szerint a magyar modellt kell követni, és meg is kell védeni ezt a modellt Európában, mivel ezt most le akarják rombolni.

Az interjú végén, a magyar belpolitikára kérdezett rá a riporter: ezen belül a baloldal finanszírozására. Erről is elmondta a miniszterelnök a véleményét, miszerint a magyar politikán belül van egy csoport, akit Brüsszel fel tud használni arra, hogy a migráns-kvótát rá tudják erőltetni Magyarországra. “A magyar baloldal Brüsszelben végig azt mondják, amit a gazdáik mondanak.” – fejtette ki Orbán erről a véleményét. Végül megoldásként vízióként azt festette le, hogy Európában építeni kell egy migráció ellenni szövetséget.

8. KERÍTÉSBONTÁS: START

Az interjúval egyidőben elindult a szokásos, immáron 8. kerítésbontás a Karmelita kolostor körül. A videóban azt látjuk, amint zavartalanul lebontják a kerítést, és miután ezt megtették elkezdődik a szokásos igazoltatás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb