Mindenmás

Nagyon nem a MÁV napja volt a tegnapi: a Balaton felől érkező Aranyhíd expresszvonat és utasai kis híján hajnali egykor érkeztek meg Szegedre

Mint ahogyan tegnap beszámoltunk róla, szombaton minden megtörtént a Szeged-Budapest vonalon, ami megtörténhetett: először az egyik szegedi IC mozdonyának áramszedője hibásodott meg, nem sokkal később pedig Ceglédnél leszakadt a felsővezeték, ami miatt pótlóbuszozni is kellett a vonalon. A Balatonról közlekedő Aranyhíd expresszvonat utasai sem jártak jobban, ők a 22:03-as érkezés helyett végül 0:40 perckor érkeztek meg Szegedre – tudtuk meg olvasónktól.

Érkezett egy újabb – kevésbé élménydús – olvasói beszámoló a tegnapi napról: a leszakadt felsővezeték miatt nem csak azok jártak rosszul, akik Budapestről Szegedre, vagy fordítva szerettek volna utazni: Milán nevű olvasónk tegnap a Balatonszentgyörgyről induló és Szegedig közlekedő Aranyhíd expresszvonaton utazott és arról tájékoztatott bennünket, hogy 160 perccel később érkeztek meg a szegedi Nagyállomásra, mint ahogyan kellett volna: menetrend szerint 22:03-kor érkezett volna be a vonat Szegedre, ehelyett ők 0:40-kor gördültek be a pályaudvarra. Mint ahogyan olvasónk írta, Balatonföldváron szálltak fel a vonatra, ami akkor még “csak” 10-15 perces késésben volt. Azt, hogy a felsővezeték leszakadt Ceglédnél, Kelenföldön tudták meg, ahol nagyjából 40 percet rostokoltak.

VÉGÜL 160 PERCCEL KÉSŐBB ÉRTEK SZEGEDRE, MINT AHOGY KELLETT VOLNA

Az Aranyhíd expresszvonat és utasai végül a menetrend szerinti 22:03-as érkezés helyett 0:40 perckor, 160 perccel később érkeztek meg Szegedre, úgy, hogy ez a késés 175 perc is volt, de a vonatnak ebből sikerült a végállomásig negyed órát lefaragnia, így végül 20 perccel hajnali 1 óra előtt érkeztek meg a Nagyállomásra. Olvasónk azt is hozzátette, hogy a kártérítés belföldi viszonylat esetén minimum 30 perces késéstől jár, ha arról a jegyváltás előtt nem kaptak tájékoztatást az utasok, 30 és 119 perc közötti késés esetén a jegyár 25%-a, míg 120 perc és annál több késésnél 50%-a jár vissza.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb