Mindenmás

Szerencsétlen próba: allergiás rohamot kapott a Madách Színház népszerű színésze Szegeden, dagadt csuklóval tolta végig az Elisabethet a Szabadtérin

Amióta tavaly az ismert rockzenész belehalt a darázscsípésbe, mindenki sokkal jobban fél. Most a Madách Színház népszerű színművésze járt pórul Szegeden, akit egy hatalmas lódarázs csípett meg, három napig az ágyat nyomta. Azonnal dagadni kezdett a keze, pár órával később már a csuklója is a háromszorosára duzzadt.

Sokkolta tavaly hazánkat a hír, hogy az ismert magyar rockbanda gitárosa belehalt a darázscsípésbe. Ribarics Tamás először kómába esett, a szervezete tizenhárom napig küzdött, végül feladta a harcot. A tragédia felnyitotta az emberek szemét, milyen veszélyeket rejthet már egy csípés is, ami képes halált okozni. A számtalan darázsfajból három nagycsalád okoz gondot: a kecskedarázs, a német darázs és a lódarázs. Ebben a sorrendben fokozódik is a veszélyességük, érdemes őket elkerülni. Persze van, amikor ez lehetetlen. Így járt a népszerű magyar színész, Szemenyei János, aki csak a telefonját akarta kivenni a zsebéből Szegeden, ahol egy hatalmas lódarázs tanyázott – írja a Bors.

TÍZCENTIS LÓDARÁZS CSÍPTE MEG

Az ismert színművész az Elizabeth musical próbája után járt pórul, és mivel már pár éve kiderült, hogy allergiás a darázscsípésre, érthető módon megijedt. “Szegeden a próba után vettem volna át a civil ruhámat, ki akartam venni a nadrágzsebemből a telefont” – kezdte Szemenyei János, majd hozzátette: “a zsebemben viszont nem csak a telefon volt, hanem egy hatalmas, olyan tízcentis lódarázs is. Rögtön éreztem is a szúrását, majd ő dolga végeztével elrepült. Én azonnal megpróbáltam kiszívni a mérgét, de úgy látszik nem sikerült. A kezem ugyanis háromszorosára dagadt, majd másnap már a csuklóm is. Az Elisabethet a Szegedi Szabadtéri Színpadon és az Aranyoskám Madách Színházi előadását is így játszottam végig. Bepánikoltam, mert pár éve már volt egy szerencsétlen találkozásom egy darázzsal. Akkor beleléptem és hatalmasra dagadt a lábam. Szerencsére akkor sem és most sem ment sokkal tovább a duzzadás. De, így is három napig az ágyat nyomtam. Csak az esti előadásokra szedtem össze magam” – hangsúlyozta.

A lap kiemelte, hogy itthon a lódarázs a legveszélyesebb. Csípése esetén lokális izombénulást okozhat, ami egy a fejen vagy nyakon ért szúrás esetén életveszélyessé is válhat. Tavaly a Tales of Evening gitárosa, Ribarics Tamás a csípés után kómába esett, tizenhárom nappal később elhunyt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb