Szegedi ArcokVideo365

Régi ismerős tért vissza: 2022-es árakon nyitott meg Szeged legújabb matrac – és ágyszaküzlete

Régi ismerős tért vissza Szegedre, a Bécsi körút 26. alatt megnyitott Álommanó Ágy és Matracbolt alapító-tulajdonosa, Molnár Sándor ugyanis már hosszú évek óta közismert arca volt a szegedi matrac-piacnak, amikor feleségével és kislányával együtt elhatározták, itt az idő, saját üzletet nyitnak, egy 100%-ban családi vállalkozásba fognak a multik ellenszelében. Mindezt a Vissza a jövőbe filmek stílusában tették meg, annyi különbséggel, hogy Marty McFly-al szemben 1955 helyett 2022-be repítették vissza a jó öreg Delorean-t:

a csúcsminőségű Best Dream matracaikat ugyanis mától 2022-es árakon kínálják, sőt, még egy 10%-os nyitási akcióval is előrukkoltak.

3000 ELADOTT MATRAC, 3000 EMBERI TÖRTÉNET, 3000 BARÁTSÁG

Kalandos út vezetett az Álommanó megnyitásáig. Interjúalanyunk hosszú éveken át egy franchise-rendszerben működtetett szegedi szaküzlet feje volt, mint mesélte, az általa eladott több, mint 3000 matrachoz 3000 emberi történet kötődött és ezáltal további 3000 barátság is szövődött.

“Rengeteget tanultam a szegediektől, többek között azt, hogy egy igazán jó matracboltban nem arra van szükség, hogy 100-200 féle termék közül lehessen választani, sokkal fontosabb, hogy mennyiség helyett minőséget kapjon az ember”

– magyarázta Molnár Sándor, aki a vásárlókkal egyesével foglalkozik, szemben a multinacionális áruházakkal, amelyekben általában vagy nincs, aki válaszoljon a matracokkal kapcsolatos kérdésekre, vagy van, de fogalma sincs, mi a feltett kérdésre adandó válasz.

Ha úgy vesszük, az Álommanó a “kézműves” matracbolt a piacon, vagyis, nagyon megnézik, hogy milyen terméket vesznek be a kínálatukba, a baráti árak mellett a minőségre fókuszálnak és személyesen segítenek a tökéletes választásban.

SZEGEDI SIKERSZTORI, CSALÁDI KÖNTÖSBEN, EGY KIS KUNG-FU FILMMEL MEGFŰSZEREZVE

A fenti filozófia kapcsán a nyitási előkészületek sem annyiból álltak, hogy berendeltek egy adag terméket valamelyik gyártótól, hanem mint a régi, keleti harcművészek, távoli tájakra mentek, hogy mester helyett gyártót keressenek. A Bécsi körúti üzlet alapítójának nem volt elég a prospektusok üzenete, a saját szemével akarta látni a gyártási folyamatokat, ezért hosszú heteket töltöttek azzal, hogy a feleségével közösen lelátogatták a hazai gyártókat.

Mint magyarázta, az olaszok mindig is a világ élén jártak a matracgyártásban, éppen ezért az olasz gépekkel gyártó, de Magyarországon működő, hazai tulajdonban lévő Best Dream – re esett a választásuk.

Matracbolt nincs ágyak nélkül, a Best Dream top kategóriás (de baráti áron kínált) matracai mellé pedig borovi fenyő fekvőhelyek illettek. Az Álommanó az Etsberger környezettudatos és a Horváth Bútor aromaterápiás ágyait kínálja, az utóbbiakra Sanyi – aki maga is ilyet használ – azt mondta, olyan illatuk van, mintha egy fenyőerdőbe érnél haza egy nehéz nap után.

BACK TO THE FUTURE HELYETT: BACK TO 2022

A vadonatúj üzletben az egyik legnagyobb meglepetést az árak okozták, de nem úgy, ahogy az utóbbi egy évben megszokta az ember. Sőt, fordítva, az Álommanóban az alacsony áraktól kaptunk sokkot:

  • a Best Dream 80×200 – as matraca, 5 év garanciával kerek 40 ezer forintért mosolygott ránk,
  • az anatómiai, memóriahabos párna mosható huzattal pedig 8415 forintért.

Az előbbi ára 44.640 és 9.350 lenne, de a Bécsi körúti újdonság – a gyártóval egyeztetve – egy egészen merészet húzott:

bemutatva az elszabadult inflációnak azokkal az árakkal dolgoznak, amelyek a Best Dream 2022-es katalógusában várták a vásárlókat.

Dobtunk egy hátast, amikor Molnár Sándor elmesélte a koncepciót, egyben büszkék voltunk rá, hogy vannak még bevállalós, családi vállalkozások Szegeden. A teljes Álommanó-sztorit és azt, hogy miről lehet megismerni egy tényleg jó matracot, az alábbi Szeged365 videóban meséljük el:

Az Álommanó Ágy és Matracboltot a Bécsi körút 26-ban találod, hétfőtől péntekig 10 és 18, szombaton 9 és 13 óra között. Az info vonalat maga a tulajdonos veszi fel, ennél autentikusabb segítséget a világon sehol sem kapsz: 70 / 337 – 9963.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb