Közélet

Napi szakembör rovatunk jelentkezik: a mai eső megmutatta mennyire jól sikerült Szegeden a csapadékelvezetés

Természetesen az is lehet a Szeged365 Family gondolja úgy, hogy az 1 milliárdos beruházás után, egy ilyen jelentős csapadék után nem kellene megállnia a víznek. Mutatjuk a fotókat.

Ma késő délután Csongor küldte a következő képeket, ezzel az üzenettel: “Sziasztok! Az átadás után nem kellett sok időnek elteljen, hogy bebizonyosodjon a munka nem sikerült tökeletesre. Ugyanis a a Rahói utca csapadékcsatorna vizét még mindig nem tudja a befogadó (Kürü sori árok) megfelelően kezelni. Pár kép a vihar utáni helyzetről:”

Erről a beruházásról is írtunk természetesen 2022. márciusában. Akkor arról tájékoztattak bennünket, hogy: “…a kiépült csatornarendszer hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, és a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről.”

A cikkben az is benne van, hogy: “A beruházás kivitelezője az algyői Délút Építő és Bányászati Kft., illetve egy szegedi vállalkozás, a Norbo-Ép Kft. volt. A fejlesztés költségeiből 1,05 milliárd forintot fedezett európai uniós támogatás, 128 millió forint volt az önkormányzat saját forrása, 94 millió forint pedig a Szegedi Csatornamű Társulat hozzájárulása” A teljes akkori cikkünket itt tudod elolvasni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb