Mindenmás

Brutális mértékben nőnek az üzemanyagárak: szerdától újabb jelentős emelésre számíthatunk Szegeden

Újabb jelentős áremelkedés várható a benzin és a gázolaj árában szerdától. A holtankoljak.hu információi alapján a benzin esetében bruttó 12 forinttal emelkedik az ár, a gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell többet fizetni. 

MÁR PÉNTEKEN IS JELENTŐS VOLT A DRÁGULÁS

Rohamosan nőnek az üzemanyagárak a hazai kutakon. Már múlt hét pénteken jelentős emelésről számolt be a holtankoljak.hu, akkor a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 13 forinttal emelkedett, míg a gázolajért 12 forinttal kellett többet fizetni.

SZERDÁN ÚJABB KIMAGASLÓ EMELÉS VÁRHATÓ

Sajnos a helyzet ezen a héten sem mutat javuló tendenciát. Tovább folytatódik a benzin és a gázolaj árának emelkedése a héten. A változás mértéke pedig szerdától újra jelentős lesz. A benzin esetében bruttó 12 forinttal emelkedik az ár, a gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell többet fizetni. 

Így az aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi átlagárakon tankolhatunk: 

  • 95-ös benzin: 622 Ft/liter
  • Gázolaj: 613 Ft/liter 

“HA VISSZAERŐSÖDIK A DEVIZÁNK, AKKOR STAGNÁLHATNAK AZ ÁRAK”

Mint az Index írta, a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg. „Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – mondta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Forrás: holtankoljak.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb