Szegedi Arcok

“Ott van a helyünk a legjobbak között” – elcsíptük Novák Ádámot, a REÖK Kézműves Cukrászda mestercukrászát, aki megálmodta hazánk második legjobb cukormentes tortáját

Tavaly “Régió kiváló fagyija” díjas lett a REÖK Kézműves Cukrászda tökmag-málna kompozíciója, idén pedig ugyanezzel az ízvilággal hódítottak, csak most torta formájában. Az övéké lett ugyanis Magyarország második legjobb cukormentes tortája! A szegedi mestercukrászokat, azaz Novák Ádámot és Csonka Lászlót egészen Budapestig, a díjátadóig kísértük, és ott faggattuk ki őket!

A tavaly debütáló és különleges tökmag-málna kombináció ízvilága adta az ihletet Novák Ádámnak és Csonka Lászlónak, akik kedden elhozták szegedre az ezüstérmet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyéről. Az Országház Vadásztermében tartott díjátadóra természetesen mi is elkísértük őket.

CSAK KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ ALAPANYAG JÖHET SZÓBA

Az eseményen Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke elmondta, olyan kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült tortákat vár minden évben az ipartestület, amely csak szigorúan kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak. A szigorú kritériumnak megfelelni nem egyszerű, így mérhetetlen büszkeséggel töltött el bennünket, amikor Nándori László, aranykoszorús cukrászmester kihirdette, hogy a verseny második helyezettje a “Tökmag-málna” lett. Hatalmas tapsvihar közepette vette át Erős Antóniától a díjat Novák Ádám és Csonka László, a szegedi Reök Kézműves Cukrászda két mestercukrásza.

OTT VAN A HELYÜK A LEGJOBBAK KÖZÖTT

“Nagy öröm ez számunkra, hogy újra itt lehetünk a Parlamentben. Ez a második alkalom, hogy ezen a neves díjátadó ünnepségen megjelenhetünk. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen egy csodálatos második hellyel térhetünk vissza Szegedre. A cukrászdánkban egyébként nagy hangsúlyt fektetünk a glutén és a cukormentes sütemények forgalmazására, és évről-évre szeretnénk bebizonyítani, hogy ott van a helyünk a legjobbak között” – mesélte a Szeged365-nek Novák Ádám, mestercukrász a helyszínen, aki hozzátette, hogy a tökmag-málna gondolata két éve pattant ki a fejükből. Mint megtudtuk, első körben a fagylalttal kísérletezték ki az ízeket, majd ezt továbbgondolva idén megszületett cukormentes torta formájában is.

A szegediek az augusztus 19-től kóstolhatják meg a Tökmag-málna ezüstöt érő tortacsodáját a Reök Kézműves Cukrászdában, de kapható lesz majd a 2023-as év Magyarország tortája is, ami idén a „Spicces füge respektus” lett.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb