Mindenmás

Nyitva hagyott autóból lopkodott egy férfi Bakson, egy másik kocsit pedig el is vitt

A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az eljárást egy férfi ügyében, aki egy nyitva hagyott autóból pénzt és bankkártyát lopott, egy másik nyitva maradt kocsit pedig el is vitt – tudtuk meg csütörtökön a rendőrségtől.

Mint kiemelték, a megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2023. március 29-én este vett észre egy nyitva hagyott autót Bakson. Az autóba ülve gyors kutatást követően megtalálta a sértett irattartóját, amit magához véve folytatta késői sétáját.

A MÁSIK KOCSIBAN AZ INDÍTÓKULCSOT IS MEGTALÁLTA

Ugyanakkor egy újabb nyitott autóra lett figyelmes a férfi, amiben az indítókulcsot is megtalálta, így könnyűszerrel el tudta vinni a járművet. A rendőrök reggelre azonosították a 20 éves csanyteleki férfit, akit elfogtak, és előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra. Lopás és jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A kisteleki nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek.

MINDIG ZÁRJUK BE AZ AJTÓKAT

A rendőrség felhívja a járműtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • mindig zárjuk be az ajtókat, az ablakokat húzzuk fel, és kapcsoljuk be a riasztót akkor is, ha pár perce szállunk ki! Kiszállás után ellenőrizzük a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élesítését! 
  • A riasztóberendezés mellett alkalmazhatunk mechanikai védelmet (kormány-, pedál-, váltózár) is.
  • Táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t, egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, okmányokat ne hagyjunk a gépjármű utasterében (még a kesztyűtartóban sem)!
  • Ugyanez igaz az üres táskára, ruhaneműre is, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!
  • Ha módunkban áll, vegyük igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket! Esti parkoláskor lehetőség szerint kivilágított helyen álljunk meg!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb