Sport

Bejutott a nyolcaddöntőbe az U19-es röplabda válogatott a szegedi rendezésű világbajnokságon, így két meccset még biztosan a Pick Arénában játszanak

A magyar válogatott az összes csoportmeccset, illetve továbbjutás esetén a nyolcaddöntőt is a Pick Arénában játssza – írtuk meg pontosan egy hete. A lányok tegnap hatalmas küzdelemben, kétszettes hátrányból fordítva 3-2-re győzték le az egyiptomi csapatot, így eldőlt, biztosan továbbjutnak a nyolcaddöntőbe.

Lejátszotta negyedik csoportmérkőzését is szombaton a magyar válogatott, ahol óriási küzdelemben, kétszettes hátrányból felállva fordítottak Egyiptom ellen. A magyar válogatott így már harmadik győzelmét aratta a részben szegedi rendezésű tornán, Chile és Kamerun után tehát Egyiptomot is legyőzték a csoportban, egyedül a korábbi négyszeres U19-es vb-győztes Kínától kaptak ki. A győzelemmel az is eldőlt, hogy a magyar válogatott biztosan bejut a nyolcaddöntőbe, amelyet szintén Szegeden játszhatnak majd. A lányok így két meccset még biztosan a Pick Arénában játszanak, egyet rögtön ma kora este, Argentína ellen, 18 órától. Az argentin válogatott egyébként pontosan úgy áll a csoportban, ahogyan a magyarok, vagyis három győzelemmel és egy vereséggel, ők is csak Kínától kaptak ki, tehát a ma esti mérkőzés akár a csoport második helyéről is dönthet. A soron következő meccset, a nyolcaddöntős párharcot is még Szegeden, a Pick Arénában játssza majd a válogatott.

A VEZETŐEDZŐ SZERINT SOK HIBÁVAL KEZDTEK, AMI NEM FÉR BELE

Kőnig Gábor: – “Rengeteg hibával kezdtük a meccset, ez egész egyszerűen nem fér bele. Aztán a harmadik szettben jött a fordulat és Radnai Lili sérülése után hirtelen elkezdtünk küzdeni. Ekkor hitték el a lányok, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Holnap Argentína következik, nem lesz könnyű, de ha így védekezünk, ahogyan ma, a meccs második felében, akkor azt a meccset is meg lehet nyerni.” – nyilatkozta a vezetőedző a mérkőzés után.

Magyarország – Egyiptom 3:2 (–20, –18, 23, 22, 13)
Szeged, 700 néző. V: Geukes (német), Akdemir (török).
MAGYARORSZÁG: Tóth S. 1, Jámbor 15, Radnai Luca 5, Erőss, Radnai Lili 6, Nagy S. 6. Csere: Baksa (liberó), Tarr 13, Botyánszki 11, Fekete F. 10, Vértes 2. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb