Szegedi Arcok

Ezt nem láttuk szembejönni: bezárt a Kárász utca egyik cukrászdája! Mutatjuk a részleteket

Szeged szívében, a nyüzsgő Kárász utcában generációk nőttek fel az utcaképen változó üzletek és vendéglátóhelyek között. Az elmúlt években a város pezsgése nem csitult, de a gazdasági fellendülés kevésbé éreztette magát itt, a Dél-Alföld gyöngyszemében. Bezárt a Waffini, mutatjuk a képeket.

Szegeden élőként és a város szerelmeseiként nemcsak a Tisza partját és a városi kultúrát élvezzük nap mint nap, hanem a Kárász utca sokszínűségét is. Amikor egy jól ismert és kedvelt üzlet bezárja kapuit, az mindig egy kis űrt hagy a szívünkben. Az ember arra gondol, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy ilyen jól menő helynek nincs helye a városban?

Sokan suttognak arról, hogy egyre nehezebb Szegeden a vendéglátósok helyzete, mivel a Covid előtti konjuktúra nem tért vissza, megemelkedtek a rezsiköltségek, jöttek a magas áramárak, és nem utolsósorban a város teraszdíjai is komoly terhet rónak az itt működő vendéglátóhelyekre. Talán a Waffini esetében is ezek az okok húzódnak a háttérben?

Nem vagyunk közgazdászok és nem állítjuk, hogy pontosan tudjuk, mi vezetett az üzlet bezárásához. De ami biztos, a Kárász utcai sétáink során hiányozni fog az a bizonyos szelet, amit a Waffini kínált.

Fotó: Waffini Szeged FB.

Szeged továbbra is egy csodálatos város, ahol számtalan lehetőség kínálkozik. Reméljük, hogy a jövőben kevesebb ilyen hírt kell majd közölnünk és a városi vezetés, valamint az országos döntéshozók egyaránt megtalálják a módját annak, hogy a város sétálóutcáinak üzletei és vendéglátóhelyei továbbra is virágozhassanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb