Mindenmás

Vármegyei ezermester: makói lakatos építette meg az ország egyetlen Volksroadját

Prágai Krisztiánt minden olyan különlegesség érdekli, amihez vas kell. A makói lakatos több mint két évtizede épít egyedi autókat, kerékpárokat, motorokat, rollereket, hangszereket és szobrokat. A legutóbbi makói autós találkozóra egy igazi különlegességgel, egy úgynevezett Volksroaddal érkezett.

Mint kiderült, ennek a Brazíliában népszerű négykerekűnek az alapját a Volkswagen Bogár adja. Prágai Krisztián három év alatt építette meg a sajátját, amiből ez az egyetlen Magyarországon – írja a Rádió7.

NEM LEHET KÖZÚTON KÖZLEKEDNI A VOLKSROADDAL

A makói lakatos a rádiónak elmondta: a Volksroaddal közútra nem lehet menni, mert Magyarországon nem engedélyezett a használata a közlekedésben. Ezért a bemutatókra úgy kell elszállítania. Elmondása szerint bogaras, így természetesen most újít fel egy olyan 1963-as évjáratú VW-t, ami meg is kapja a műszaki engedélyt.

Nem Prágai Krisztián az egyetlen a vármegyében, aki autókat szeret bütykölni. Egy vásárhelyi fanatikus fürdőkádból épített rally-verdát:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb