GasztroSzegedi Arcok

Rekordot döntött a REÖK Cukrászda szavazása, akik a héten egy újabb nagy durranásra készülnek

16 ezer szavazatig menetelt a negyedik éve megtartott Szegedi Nyár Fagyiarca című online közönségszavazás, ahol fagyizó szegediek fotóira voksolhattak a Reök és Delimo cukrászdák játékos kedvű felhasználói. Mint a nemrég újabb országos díjat bezsebelő kézműves műhely csapatától megtudtuk, a héten ismételten nagy durranásra készülnek: ország-világ megismerheti a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen ezüstérmes tökmag málnájukat, amelyet a versenykiírás szerint az Államalapítás Ünnepén tehetnek először pultba a cukrászok.

NYÁR, SZEGED, FAGYI… ÉS REÖK CUKRÁSZDA!

A Szegedi Nyár Fagyiarca verseny győztesét Horváth Kittinek hívják, aki szoros versenyben húzta be az első helyet, a nyereménye pedig egy négy hónapos, pár nap híján Karácsonyig tartó influenszer-szerződés és havi 100.000 Ft. A cukrászdák öt – és a voksolás négy – éves történetében az idei abszolút rekordnak számított, a REÖK Kézműves Cukrászda Facebook oldala szerint 16.000 körüli szavazat érkezett be a versenyzők fotóira, akik között az idén több kisgyerek is volt.

DUPLÁN KEDVENC A TÖKMAG MÁLNA

Ha nem lenne elég, egy újabb izgalmas dobásra készül a város kézműves cukrászdája, azonban most gasztronómiai fronton.

Régió kiváló fagyija díjat kapott a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda fagyija – írtuk meg egy éve, mint akkor Novák Ádám cukrászmestertől megtudtuk, egy tökmagos-málnás kompozícióval csavarták el a zsűri fejét (pontosabban, ízlelőbimbóit). Az 1998 óta minden évben megszervezett Év Fagyija verseny döntőjében rangos helyet szerző, a szegedi Novák Ádám és Elek Rita tökmagos-málnás fagyija azóta már fogalom lett a lófaránál, szerintünk nincs olyan Szeged365 olvasó, aki ne kóstolta volna meg legalább egyszer a különleges ízvilágú finomságot.

A közismert cukrászda (pontosabban, cukrászdák, mivel az ÁRKÁD Szegedben is működnek, Delimo néven) az idén pedig ugyanezzel az ízvilággal hódított, csak most torta formájában.

A szegedi mestercukrászok ezúttal a Magyarország második legjobb cukormentes tortája díjat hozták el, a díjátadóra el is kísértük őket, a videós összeállításunkat lent találod.

A különlegességet először augusztus 20-án, az Államalapítás Ünnepén kóstolhatja meg a nagyérdemű, ami pedig fontos, hogy a REÖK Cukrászda aznap is nyitva lesz majd.

  • REÖK Kézműves Cukrászda
  • Szeged, Magyar Ede tér 2, 6720
  • Augusztus 20-án nyitva: 08:00-20:00 között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb