Sport

Itthon tartottunk egy pontot, pedig ezt a csapatot vernünk kellett volna

Pozitívan úgy is le lehetne írni, hogy a Merkantil Bank Ligában megtartottuk a veretlenségünket, de ha a szegedi maximalizmusom kerül előtérbe, akkor azt kell írnom: ezt a csapatot a Szegednek vernie kellett volna.

A Szent Gellért Fórumba több, mint 1200 néző szurkolt nagyon a szegedi csapatunknak, amiben az előző találkozóhoz képest Nagy Zsombor Könczey Márk, Óvári Zsoltot pedig Magyar Zsolt váltotta a kezdőben.

A Gyirmót ellen nem kezdtünk jól, a vendégek már a negyedik percben megszerezték a vezetést. Az első félidőben valahogy nem találták a szegedi fiúk a játék ritmusát. Az eső is elég erősen rákezdett a találkozó első perceiben, és a bíró sem a finom játékot preferálta, ez gyorsan kiderült.

Ha pozitívan szeretnék lenni, akkor azt írnám, hogy az ellenfél kapusa jó formában volt, két nagy helyzetünket is hárította az első negyvenöt percben. De az igazság az, hogy a srácoknak sokkal nagyobb fordulaton kellett volna támadniuk, mert szemmel láthatóan a Szeged-Csanád Grosics Akadémia sokkal jobb csapat annál, mint amit mutatott.

A szünetben ez tudatosodhatott a fiataljainkban is, hiszen a lelkes közönség egy sokkal nagyobb fordulatszámon pörgő Szegedet láthatott a második félidőben. Jó volt látni, hogy a szurkolók harmadik csapatként folyamatosan támogatták a csapatunkat, rajtuk/rajtunk nem múlt a jó eredmény.

A csapat nem csak harcosabb lett, de egyre több helyzetet is dolgozott ki a Gyirmót kapuja előtt: Nyári Patrik beadása után csak centiken múlt, hogy Borvető Áron nem tudta kapuba juttatni a labdát, néhány perccel később pedig Prosser veszélyeztetett közvetlen közelről. Alekszandar Sztevanovics ekkor belenyúlt a csapatba, jól látta a szegedi mester hol kell változtatni: a csereként beálló Óvári Zsolt szerezte meg a labdát, becsapta védőjét, hogy utána Prossernek passzoljon. Ezután láthattunk egy tökéletes átadást, és egy tökéletes befejezést: Bíró Bence góljával kiegyenlítettünk!

A vendégek innentől kezdve húzták az időt, mi pedig igyekeztünk ostrom alá venni a kapujukat, de sajnos a vezető gólt nem sikerült megszerezni. Négy fordulót követően továbbra is veretlen a Szeged a bajnokságban és a negyedik helyről várhatjuk a szombati, BVSC elleni idegenbeli összecsapást.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 1–1 (0-1) Szent Gellért Fórum 1231 néző. Vezette: Farkas Tibor (Szalai Dániel, Sinkovicz Dániel). Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera – Nyári, Bíró B. (Daru, 90+1.) – Prosser, Gajdos (Óvári, 62.), Magyar Zs. (Radics, 76.) – Borvető (Palincsár, 62.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Polgár K., Hudák D., Csörgő, Jova – Kovács M., Szőke G. – Soltész D., Madarász M. (Kovács D., 57.), Takács R. (Medgyes, 57.) – Adamcsek (Pető, 66.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba Gól: Bíró (72.), ill. Hudák D. (4.)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb