Közélet

Snoop Dogg likes this post: rábólintott a német kormány a kannabisz legalizálására

Legalizálhatják a kannabiszt Németországban, miután a berlini szövetségi kormány szerdán elfogadta Karl Lauterbach egészségügyi miniszter erre vonatkozó törvényjavaslatát – számolt be a Spiegel a dpa hírügynökségre hivatkozva.

A törvényjavaslatot most már csak a szövetségi parlamentnek, a Bundestagnak és a szövetségi tanácsnak, a Bundesratnak kell elfogadnia, mivel az egészségügyi minisztérium szerint a tartományi kamarák jóváhagyására nincs szükség. A tárca arra számít, hogy a törvény az év végéig hatályba lép.

LEGFELJEBB 25 GRAMMOT TARTHATNAK MAGUKNÁL A FELNŐTTEK ÉS HÁROM TŐT TERMESZTHETNEK

A tervek szerint a hatályba lépést követően a kannabiszt leveszik a kábítószertörvény által tiltott anyagok listájáról, a 18. életévüket betöltöttek pedig legfeljebb 25 grammot tarthatnak maguknál, és legfeljebb három tő kannabisz növényt termeszthetnek. Speciális egyesületekben, úgynevezett kannabiszklubokban a tagok közösen is termeszthetik és terjeszthetik majd egymás között.

A törvényjavaslat bírálói a fiatalok egészségügyi kockázataira, valamint a nyomozók és a bíróságok fokozódó terheire figyelmeztetnek, de a szövetségi kormány szerint a döntés visszaszoríthatja a feketepiacot és a szervezett bűnözést, valamint csökkentheti az esetleges mérgező keverékekből eredő egészségügyi kockázatokat – emelte ki a HVG.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb