Közélet

Megáll az ész: eltűntként körözött gyerekeket csempésztek át a román-magyar határon, Csanádpalotánál

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt három személlyel szemben, akik idén januárban a román-magyar határon csempésztek át két kiskorút – tájékoztatott szerdán a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Azt írták, a vádirat szerint a rendőrjárőrök 2023. január 26. napján, délben állították meg és igazoltatták Csanádpalota határtérségében a két kiskorú gyermekkel sétáló vádlottat, aki sem a saját, sem a gyermekek személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A ZÖLDHATÁRON KELLETT ÁTVEZETNI A GYEREKEKET

Mint kiderült, a férfi feladata az volt, hogy a nemzetközi körözési listán eltűntként nyilvántartott gyermekeket a zöldhatáron átvezesse, és vádlott-társához kísérje, aki ezalatt egy járművel és a gyerekek nagyapjával együtt a közelben, Magyarországon várakozott arra, hogy a schengeni övezeten belül őket továbbszállíthasssa. A járási ügyészség a vádlottakat – köztük a fentiek elkövetésére megbízást adó nagyapát – minősített embercsempészés bűntettével vádolja. Az elkövetők bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – közölte a főügyészség.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb