Mindenmás

Hatalmas büszkeség: rangos nemzetközi elismerésben részesült a helyszíni stroke-ellátásért az Országos Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat idén az Angels-díj legmagasabb, gyémánt fokozatát nyerte el a stroke-esetek korszerű és magas színvonalú helyszíni, prehospitális ellátásáért az ország valamennyi régiójában – közölte az Országos Mentőszolgálat vasárnap.

A mentőszolgálat a vasárnapi közleményében azt írta: nemzetközi szakmai szervezetek folyamatosan és régiónként is vizsgálták a magyarországi mentőellátás hatékonyságát és színvonalát stroke-betegeknél, az értékelés kiterjedt a stroke-gyanús betegek helyszíni mentőellátására, illetve a kórházba szállítás megszervezésének összes elemére is. A díjakat a Magyar Stroke Társaság XVII. kongresszusán, ünnepélyes keretek között adták át még pénteken, Siófokon – közölte a mentőszolgálat. A magyar mentők szakmai teljesítményének nemzetközi elismerésére szeptember közepén kerül sor Barcelonában.

MIND A HÉT MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN GYÉMÁNT FOKOZATÚ MINŐSÍTÉST KAPTAK

Az elmúlt évi mintegy 30 000 stroke-eset mentőellátási adatainak elemzése alapján az Országos Mentőszolgálat a nemzetközi szervezettől – 152 vizsgált ország között egyedüliként – az ország teljes területén, vagyis mind a hét magyarországi régióban gyémánt fokozatú minősítést kapott – közölték vasárnap. Az Angels-díjat az Európai Stroke Társaság és az Angels nemzetközi szervezet adományozza.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb