Közélet

Ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent a rendelet arról, hogy a kormány jövő év március 7-ig ismét meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”. A most érvényes rendelet szeptember 7-én veszti hatályát.

A kormány először 2016 márciusában hirdette ki a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, azóta hosszabbítják meg folyamatosan. Legutóbb többek között arra hivatkoztak, hogy „a tömeges bevándorlás 2015 óta folyamatosan sújtja Európát, a legaktívabb továbbra is a magyar határt is érintő balkáni útvonal”.

A 24.hu szerint a Helsinki Bizottság még 2016-ban kérdezett rá a rendőrségnél és a bevándorlási hivatalnál, miért kérték ennek az elrendelését, ekkor mindkét hivatal azt válaszolta, a kért adatok szerintük tíz évig titkosak.

NYOLC ÉVES A HATÁRZÁR

Nyolc éve áll a magyar határon 165 kilométer hosszú és négy méter magas kerítés, ez idő alatt csaknem egymillió migránst tartóztattak fel a hatóságok – ezt közölte a kormányszóvivő kedden Röszkén. Szentkirályi Alexandra a határzárnál, egy a járőröket érő korábbi támadás helyszínén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg Magyarország védi legharcosabban az európai határokat az illegális migránsoktól.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb