Mindenmás

Napi pakk: 27 fokkal és napos-felhős időjárással búcsúzunk a szeptembertől Szegeden

Végre itt a hétvége, és vele együtt búcsúzunk a szeptembertől is! Ma van a hónap utolsó napja, ami gyenge hidegfrontot hoz Szegedre. Az előrejelzések szerint csapadék nem várható, viszont felhők már feltűnhetnek az égen. Mindezek mellett ma van a népmese és a helyi önkormányzatok napja is. Főzd le a kávét, harapj egy nagyot a reggelibe, mi pedig hozzuk mellé a nap legfontosabb tudnivalóit, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK, A NÉPMESE ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOK NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Jeromos, Felícia, Honóra, Honória, Izméne, Jeronima, Médea, Norina, Örs, Szofi, Szófia, Viktor, Zsófi, Zsófia! Ezen a napon született:

  • 164 éve Benedek Elek író, újságíró, mesemondó,
  • 52 éve Nagyváradi Erzsébet színésznő, filmszínésznő,
  • 26 éve Max Verstappen holland autóversenyző, minden idők legfiatalabb F1 futamgyőztese, az első holland győztes,
  • valamint 63 éve pedig ezen a napon mutatták be a Flintstones-t (Frédi és Béni), az első, főműsoridőben sugárzott rajzfilmet.

Mindezek mellett ma van a népmese napja is Magyarországon. Benedek Elek, “a nagy mesemondó” születésnapjára emlékezve tartják ezen a napon, sőt, ma ünnepeljük a helyi önkormányzatokat is. Az Országgyűlés 2000. június 13-án a Helyi Önkormányzatok Napjává nyilvánította szeptember 30-át, az első, azaz 1990-es helyhatósági választások emlékére.

GYENGE HIDEGFRONT JÖN MA

Szombaton északnyugatról délkelet felé egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami csak szórványosan okozhat kisebb esőt, záport. Többnyire szakadozott lesz a felhőzet Szegeden, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északnyugatira forduló szél napközben megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakulhat.

VÁLTOZIK A MENETREND

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon szombaton és vasárnap Pestszentlőrinc és Vecsés állomás között karbantartást végeznek, ezért változik a menetrend – közölte a Mávinform. Mint kiderült, ez a szegedi IC-k menetrendjét is megbolygatja, mutatjuk, hogyan:

A KAROLINA ISKOLA JUBILEUMI KONCERTJE LESZ MA

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén már 16. alkalommal rendezi meg a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. Ennek keretében ma a Karolina Iskola jubileumi koncertet ad.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb