Mindenmás

Napi pofátlan: futárnak is álcázta magát az a csaló, aki több mint 1 millió forintot kaszált az álhirdetésekkel – vádat emeltek ellene Szegeden

Vádat emeltek Szegeden azzal a férfival szemben, aki országszerte tizenkét embert tévesztett meg az interneten feladott, valótlan hirdetéseivel. A csaló több internetes oldalon álhirdetéseket jelentetett meg, melyekben mobiltelefonokat árult – közölte szerdán délelőtt az ügyészség.

Mint kiderült, a vevők a megállapodásuk szerint hol előleget, hol teljes vételárat utaltak át a férfinek, alkalmanként 20.000 és 250.000 Ft közötti összegekben, a telefonokat azonban sosem kapták meg.

ÜRES DOBOZZAL A KEZÉBEN JELENT MEG CSOMAGFUTÁSNAK ÁLCÁZVA MAGÁT

Két ízben a csaló egy üres dobozzal a kezében még az előleget fizető vásárlók lakására is becsöngetett. Itt magát csomagfutárnak kiadva előadta, hogy a vételár fennmaradó részének kifizetése esetén átadja a telefont. A vevők ekkor azonban rájöttek, hogy csalás áldozatai lettek, és nem adták oda neki a pénzt. A vádlott a csalással a sértettektől közel 1, 3 millió forintot szerzett meg. 12 rendbeli a sértetteknek okozott kár nagyságrendjéhez igazodó csalással vádolja. A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb