Szegedi ArcokVideo365

Amikor a bőrmellény arany szívet takar: átadták a szegedi motorosok a tavaszi, jótékonysági felvonulásból vásárolt adományukat a Reménysugár Alapítványnak

Ötödik alkalommal szervezték meg 2023 májusában a Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulást Szegeden. A rendezvényen 3.100.000 forint támogatás gyűlt össze, amiből 3 darab Mindray Monitort vásárolt a „Reménysugár” Alapítvány a Dél-Alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért az SZTE SZAKK Gyermekonkológia Osztályának. Az adomány ünnepélyes átadójára október 17-én, kedden került sor a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központjában.

Óriásit ment a Dél-Alföldi Motoros Egyesület által ötödik alkalommal megrendezett “Nyújts Kezet!” című jótékonysági motoros felvonulás, amely Ujváry Béla, a Dél-Alföldi Motoros Egyesület elnökének, az esemény főszervezőjének tájékoztatása alapján még a tavalyi, két millió forint környéki rekordot is messze túlszárnyalta: konkrétan, 3.1 millió forint gyűlt össze az előzetes adományokkal együtt.

A többszáz motorost felvonultató jótékonysági esemény a Dr. Kovács Dénes vezette Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványt támogatta, mint a szakembertől megtudtuk, betegőrző monitort vásároltak a befolyt adományokból.

HÁROM MONITORT IS SIKERÜLT ÖSSZEHOZNI

“Jelen esetben egy monitorról indultunk, de úgy látszik, hogy a szegedieket annyira megérintette az ügyünk, hogy az eseményen három monitort is sikerült összehozni. Ezek a gépek három szobában biztosítják azt a lehetőséget, hogy a gyermeknek az aktuális fizikai állapotát mind az orvosok, mind a nővérek nyomon tudják követni” – -árulta el Dr. Kovács Dénes, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke.

MÁR ÖT ÉVE TÁMOGATJÁK A REMÉNYSUGÁR ALAPÍTVÁNYT

Mint Ujváry Béla a Dél-Alföldi Motoros Egyesület elnöke elmondta, egyesületük immáron már 20 éves és mindig is nagy szerepet játszottak életükben a jótékonysági megmozdulások. “Pontosan öt évvel ezelőtt egy személyes, baráti ajánlás nyomán vetődött fel az ötlet, hogy a Reménysugár Alapítvány nagyon megérdemelné, ha ide csoportosítanánk a kapacitásunkat, hiszen ők végtelenül lelkiismeretesen küzdenek a gyógyulni vágyó gyermekekért. Így esett rájuk a választásunk, ami nagyon jó döntés volt. Ezt az utóbbi öt év is bebizonyította” – mondta el Ujváry Béla.

KÜZDELMÜKNEK MEGVAN AZ EREDMÉNYE

Dr. Kovács Dénes azt is elárulta, abból látszódik igazán, hogy küzdelmüknek megvan az eredménye, mert, ha csak az utóbbi 25 évet nézzük, az első években azzal kellett szembesülniük, hogy évente 5-6 haláleset is történt, ahhoz képest már voltak olyan évek, hogy egyetlen haláleset sem történt. “Ha egy kisgyerek meghal, nekünk is a szívünk egy része meghal. Együtt élünk azzal a tudattal, hogy minden egyes helyzet nagy veszélyt jelent, s nem akarunk arra az oldalra állni, hogy csak a sikernek örülünk, hanem pont a veszteség tesz még tudatosabbá, hogy mindent megtegyünk az ittlévő gyermekek érdekében” – mondta el Dr. Kovács Dénes.

JÖVŐRE ÚJRA LESZ JÓTÉKONYSÁGI MOTOROS FELVONULÁS SZEGEDEN

Végezetül Ujváry Béla elmondta, ugyanígy szeretnék folytatni jövő májusban, amikor is újra nyeregbe pattannak a motorosok és megrendezik a következő “Nyújts Kezet!” című jótékonysági motoros felvonulást.

Kameránkkal mi is az adomány ünnepélyes átadóján jártunk, nézd meg videónkban a legjobb pillanatokat.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb