Közélet

Azonnali hatállyal menesztették Lázár János műemlékvédelemért felelős államtitkárát

A szerdai esti Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor Lázár János javaslatára szerdai hatállyal felmentette tisztségéből Vukoszávlyev Zorán helyettes államtitkárt. Ő az Építési és Közlekedési Minisztériumnál a műemlékvédelemért felelt, korábban építészmérnökként, építészettörténészként és műemléki tanácsadó szakértőként is dolgozott.

A tárca honlapja szerint a BME egyetemi docense tavaly kapta a kinevezést, de korábban is dolgozott már a kormányzatnak. 2015–2017 között a Miniszterelnökség Forster Központ Műemléki Tanácsadó Testületének volt az elnöke, majd 2017–2018 között a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárságán volt osztályt vezető főosztályvezető-helyettes. A felmentés indoka egyébként nem szerepel a közlönyben, ezért egyelőre nem tudni, miért kellett mennie.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb