Mindenmás

Már a kukákat is feldöntötte az erős szél Szegeden, másodfokú riasztást adott ki vármegyénkre az OMSZ

Hirtelen feltámadó széllel, durva peremfelhőkkel szalad végig a front hazánkon, Baján például 111 km/órás lökést is mértek. Szegedet sem kíméli, az erő szél folyamatosan borogatja fel a kukákat is a belvárosban. Az erős szél és a zivatarok veszélye miatt riasztást is kiadtak a vármegyénkre.

A hidegfront megérkezett, csaknem 500 km-es csapadéksáv alakult ki a vonulása során, ami keresztülszeli az egész országot. Útját záporok, néhol zivatarok kísérik – írja az Időkép. Tünde olvasónk a Kölcsey utcán videózott, beszámolója szerint a kukákat borogatja fel a szél:

HIRTELEN FELTÁMADÓ SZÉLLEL VONUL A FRONT

Az elmúlt 24 órában egyébként az ország egyetlen pontja sem maradt csapadék nélkül: a legtöbb eső hazánk északi felén hullott, sok helyen 30-40 mm is, de volt, ahol 60 mm-nél is többet rögzítettek. Tarnaszentmárián már 63 mm-t mért a műszer. A front vonulását hirtelen feltámadó szél kíséri: a Balaton utána Baján is 100 km/óra feletti lökést mértek, egészen pontosan 111 km/órásat. Ez a front érkezett meg Szegedre is. A vármegyénkre másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ a zivatarok és erős széllökések veszélye miatt. Vigyázzatok magatokra!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb