Szegedi Arcok

“Ha ott, akkor nem húzom ki, biztos nem tudtunk volna már rajta segíteni” – exkluzív interjú a szegedi Hőssel, aki péntek reggel kihúzott a Tiszából egy bajbajutottat

Mint péntek reggel megírtuk, drámai mentés zajlott le Szegeden a Tiszánál. Egy fiatal férfi ugyanis a Bertalan hídról a folyó hideg vizébe vetette magát. Életét annak a hősies szegedinek köszönheti, aki habozás nélkül a megmentésére sietett, s kihúzta őt a part biztonságába. Ez a hős Antal Zoltán volt, aki az eseményeket követően elmesélte nekünk, hogyan is zajlott a mentés.

A BAJBAJUTOTT FÉRFI KI VOLT MÁR MERÜLVE, MOZOGNI SEM BÍRT A TISZA HIDEG VIZÉBEN

Mint Zoltán elmesélte, éppen a szegedi klinikára igyekezett kezelésre, amikor kiszúrta, hogy nagyon sok rendőr van a Tisza partján, akik a Dokk magasságában próbálnak kihúzni egy illetőt a folyóból. Zoltán beszámolója szerint a fiatal férfi akkor már teljesen ki lehetett merülve, meg sem bírt mozdulni, csak sodródott az erős árral, hol alámerült a Tiszának, hol feljött a víz felszínére.

“ÜVÖLTÖTTEM NEKI, HOGY FOGJA MEG A BÓJÁT”

“Én vízi ember vagyok, hajós kapitánynak tanulok, láttam, hogy a rendőrök nem fogják a bajbajutottat elérni, ezért papucsban átmásztam a Szabadság úszóház kerítésén, levettem a mentőbóját, és szaladtam vele hozzá. Bedobtam neki nagyon messzire és üvöltöttem neki, hogy fogja meg. Olyan szerencsénk volt, hogy pont elé esett és éppen bele bírt kapaszkodni” – idézte fel a történteket Zoltán.

“HA OTT, AKKOR NEM HÚZOM KI, BIZTOS NEM TUDTUNK VOLNA MÁR RAJTA SEGÍTENI”

Ezután a szegedi hős a kikötőbakhoz húzta a bajbajutott férfit, ám mint mesélte, ez nem is volt olyan egyszerű, hatalmas erőt igényelt, hiszen az akkor már nagyon fáradt férfi teljesen elhagyta magát, nem kis erőfeszítés kellett az ő megemeléséhez. “Ha ott, akkor nem húzom ki a vízből, és őt elviszi a sodrás a Szabadság úszóházon túl, és a híd alatt átmegy, biztos nem tudtunk volna már rajta segíteni” – avatott be bennünket a részletekbe Zoltán.

“10 PERCIG CSAK DÖRZSÖLTEM A TESTÉT, HOGY FELMELEGÍTSEM”

Zoltán beszámolója szerint a másik úszóháztól ekkor érkeztek oda a rendőrök is, akik rögtön hoztak takarókat. “Becsavartam a takaróba és körülbelül 10 percig csak dörzsöltem az egész testét, amíg a mentők oda nem értek, hogy valamennyire felmelegítsem” – folytatta a történetet Zoltán.

“MÁR KÉTSZER MEGSIRATTAM A FIATALT, BOLDOG VAGYOK, HOGY JÓL VAN”

Hozzátette, azóta érdeklődött a férfi állapota felől és azt az információt kapta, hogy hála istennek jól van a férfi. “Annyira boldog vagyok, már kétszer megsirattam a fiatalt” – árulta el Zoltán.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

A fotókat köszönjük Olvasónknak, Zoltánnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb